Eb-érem lett a jutalma a jókor induló magyar versenyzőnek

A sokoldalú magyar kerékpáros, Vas Kata Blanka ezúttal az országúti Európa-bajnokságon remekelt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 10. 20:00
Vas Kata Blanka kerékpár U23 Eb-ezüst
Forrás: Twitter/UEC_cycling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

idén a magyar kerékpársport történetének legjobb olimpiai helyezését érte el, Tokióban negyedikként zárt hegyikerékpárban. Azóta már a profi országúti mezőnyben is bizonyított a húszéves magyar lány, pénteken pedig a trentinói országúti Európa-bajnokság U23-as női mezőnyversenyében ért el nagyszerű eredményt.

Vas az olasz Silvia Zanardi és a francia Evita Muzic társaságában szökött meg az élbolyból, tíz kilométerrel a cél előtt, a három kerékpárost pedig nem tudták utolérni versenytársaik.

A hajrát a hazai versenyző bírta a legjobban, Vas Kata Blanka pedig értékes ezüstérmet nyert.

Az Európa-bajnokságon szombaton a női elit (magyar induló: Szabó Zsófia) és a férfi U23-as (Fetter Erik, Karl Ádám) mezőnyversenyt rendezik, a férfi elit kategória (Filutás Viktor, Peák Barnabás, Pelikán János, Valter Attila) viadala pedig vasárnap lesz.

Borítókép: Vas Kata Blanka és szökevénytársai az érmekkel. Fotó: Twitter/UEC_cycling

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.