Egy négyszázezer eurós, nevesincs luxemburgi mért csapást a Real Madridra + videó

– Szerencsére sikerült egy kis döbbenetet okoznom a gólommal – nyilatkozta a Real Madrid elleni győztes gól szerzője, Sébastien Thill. Így igaz. A szuperligába vágyakozó nagy klubokat is elhomályosítva, a moldovai Sheriff Tiraspol a Bajnokok Ligája sztárcsapata.

Magyar Nemzet
2021. 09. 29. 7:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szállt felé a labda, éppen előtte pattant meg, Sébastien Thill gondolkodás nélkül, dropból, ballal küldte kapura. Thibaut Courtois úszott a levegőben, de esélye sem volt, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe. A Sheriff Tiraspol ezzel a góllal győzött 2-1-re a Real Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

– Nagyon boldogok vagyunk. Végig remekül játszottunk. A széleken elképesztően bátran támadtunk egy ilyen fantasztikus csapat ellen, mint a Real Madrid. Szerencsére sikerült egy kis döbbenetet okoznom a gólommal a végén.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ez volt pályafutásom eddigi legszebb és legfontosabb találata

– nyilatkozta a találkozó után a meccs hőse.

S hogy kicsoda Sébastien Thill? Ne ostorozza magát akár a futballrajongó olvasó se, ha még nem hallott róla. Egy 27 éves luxemburgi labdarúgó, aki még csak odahaza sem számít a legnagyobb klasszisnak, a luxemburgi válogatottban is csupán 16-szor szerepelt és egy gólt szerzett. 2020-ban az orosz másodosztályú Tambovhoz szerződött, onnan szerezte meg a moldovai csapat. A mértékadó Transfermartk csupán 400 ezer euróra taksálja a piaci értékét. Mint egy átlagos NB I-es játékosét... Aki azonban örökre beírta magát a történelembe. 

– Valóra vált álom az, hogy nyerni tudtunk itt a Santiago Bernabéu stadionban. Nagyon boldogok vagyunk, és ezt most ki kell élveznünk. Nem azért jöttünk, hogy asszisztáljunk a Real Madrid győzelméhez, a három pontért jöttünk. Szerencsére ők nem tudták kihasználni a helyzeteiket, mi viszont igen. Thill gólja egészen elképesztő volt, a lefújás után odamentem hozzá és megköszöntem neki. Az álmunk, és most már a célunk is az, hogy továbbjussunk a csoportból – dicsérte a társát a Sheriff Tiraspol csapatkapitánya, Frank Castaneda.

A Sheriff Tiraspol vezetőedzője, Jurij Vernydub maga sem tudta eldönteni, hogy szerény maradjon-e vagy triumfáljon, a végén csak kinyögte, hogy most már az egyenes kiesés szakasz elérése a céljuk.

– Elképesztően örülök, és nagyon hálás vagyok a srácoknak azért, amit tettek. Felkészültünk arra, hogy a mérkőzés túlnyomó részében védekeznünk kell, de ezt remekül megoldották a játékosok, és jól tudtunk kontrázni. Ráadásul a végén még meg is tudtuk nyerni a meccset. Úgy érzem, jó úton járunk, de egyelőre még nem gondolunk a továbbjutásra, mivel még nem értünk el semmi rendkívüli dolgot, csak lépésről lépésre haladunk előre.

Van még hátra négy nagyon fontos meccsünk, az utolsó csoportkör előtt remélhetőleg már beszélhetünk az egyenes kieséses szakaszról

– összegzett Jurij Vernydub.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid sokat látott mestere igencsak kijött a sodrából a vereség hatására, a lefújás után hosszasan, mutogatva vitatkozott a negyedik játékvezetővel, mire az interjúzónába ért, már valamelyest lehiggadt.

– Nemcsak aggasztó, de bosszantó is a vereségünk, mert nem játszottunk rosszul. Apró hibák okozták ma a vesztünket. A jövőre nézve ebből mindenképpen tanulnunk kell, de összességében nem érdemeltünk vereséget. Megvoltak a lehetőségeink, ziccereket alakítottunk ki, sajnos a három pontot nem sikerült itthon tartanunk, de a továbbjutás még nem dőlt el, továbbra is minden nyitott. Meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket – fogalmazott Ancelotti.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 2-0 (1-0), gól: Gueye (8.), Messi (74.)
RB Leipzig (német)–FC Bruges(belga) 1-2 (1-2), gól: Nkunku (7.), illetve Vanaken (22.), Rits (41.)
Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (3-1), 2. Club Brugge 4 (3-2), 3. Manchester City 3, 4. RB Leipzig 0

B csoport:
FC Porto (portugál)–FC Liverpool (angol) 1-5 (0-2), gól: Taremi (75.), illetve Szalah (18., 60.), Mane (45.), Firmino (78., 83.)
AC Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1-2 (1-0), gól: Leao (20.), illetve Griezmann (84.), Suarez (97. – 11-esből), kiállítva: Kessie (29., Milan)
Az állás: 1. Liverpool 6 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. FC Porto 1, 4. AC Milan 0

C csoport:
Borussia Dortmund (német)–Sporting CP (portugál) 1-0 (1-0), gól: Malen (37.)
Ajax (holland)–Besiktas (török) 2-0 (2-0), gól: Berghuis  (17.), Haller (43.)
Az állás: 1. Ajax 6 pont (7-1), 2. Borussia Dortmund 6 (3-1), 3. Besiktas 0 (1-4), 4. Sporting CP 0 (1-6)

D csoport:
Real Madrid (spanyol)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-2 (0-1), gól: Benzema (64. – 11-esből), illetve Jahsibajev (25.), Thill (90.)
Sahtar Donyeck (ukrán)–Internazionale (olasz) 0-0
Az állás: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 3, 3. Internazionale 1 (0-1), 4. Sahtar Donyeck 1 (0-2)

A borítóképen: Moldovai mámor Madridban
Forrás: AFP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.