Felfüggesztett börtönbüntetés, 13 év után vissza az NB I-be?

A jövő héten Waltner Róbertet Aczél Zoltán válthatja a Zalaegerszegi TE kispadján.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 15:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönjük a megkeresését. Klubunk átigazolási pletykákra nem reagál, Waltner Róbert a ZTE FC vezetőedzője. A klubot érintő minden változásról a hivatalos oldalainkon tájékoztatjuk szurkolóinkat és a médiát” – válaszolta az ZTE FC sajtóosztálya szerdán kimérten a helyi napilap, a Zalai Hírlap arra vonatkozó érdeklődésére, hogy a klubnál mi a helyzet edzőkérdésben.

Az NB I-ben a ZTE hét forduló után a tizedik helyen áll öt pontjával, csak az egyaránt hárompontos Újpestet és Gyirmót előzi meg. A tabellára ránézve szembetűnő, hogy az egerszegiek kapták a legtöbb gólt, tizennyolcat. Legutóbb múlt pénteken, hazai pályán 5-2-re maradtak alul a Pakssal szemben. Waltner Róbert vezetőedző alatt erősen inog a kispad, s az Nso.hu és a Csakfoci.hu értesülései szerint is nagy az esély, hogy Waltnert Aczél Zoltán válthatja. A Zalai Hírlap azonban úgy tudja, hogy Supka Attila neve is felmerült a vezetőedzői posztra.

A jelenleg az NB III-as Kozármislenyben dolgozó Aczél Zoltán esetében a kapcsolatfelvétel tényét Feleki Attila, a Kozármisleny FC ügyvezetője megerősítette az Nso.hu-nak. Aczél Zoltán júniusban lett a csapat vezetőedzője, amely irányításával veretlen a bajnokságban: az NB III Közép csoportjában hét győzelemmel és két döntetlennel, 23 pontjával a második helyen áll a 24 pontos Makó mögött. S vasárnap a 10. fordulóban 15 órakor éppen a nagy rangadó következik, a Kozármisleny–Makó mérkőzés.

Aczél Zoltán labdarúgóként két alkalommal pályára lépett a magyar válogatottban, megfordult az Újpest, a Siófok, a PMFC és a Vác NB I-es csapataiban, ahol 143 első osztályú bajnokin 4 gólt szerzett. Idegenlégiósként a dél-koreai Daewoo Royals, a svájci Lausanne-Sport, az osztrák SV Ried és TSV Hartberg színeiben szerepelt. 

Aczél Zoltán az elmúlt időszakban edzőként jobbára alacsonyabb osztályban dolgozott, az utóbbi időszakban már az NB III-ban vállalt munkát Dabason, ezután került Kozármislenybe, s amennyiben végül Zalaegerszegen folytatná a munkát, tizenhárom év után dolgozhatna újra az NB I-ben.

A Csakfoci.hu rámutat: az 54 éves szakembernek trénerként is jelentős tapasztalata van, korábban a REAC, a Siófok, a Diósgyőr és a Haladás együtteseinél is megfordult az NB I-ben, valamint 2008 és 2010 között a magyar válogatottnál is dolgozott Erwin Koeman szakmai stábjában, 2011-ben viszont fogadási csalás vádjával őrizetbe vették a Videoton–Haladás Magyar Kupa-mérkőzést követően, így nem folytathatta szombathelyi munkáját. Ezt követően a Magyar Labdarúgó-szövetség egy időre el is tiltotta a munkavégzéstől, 2017-ben pedig a Fővárosi Ítélőtábla fogadási csalás vádpontjában bűnösnek találta és egy év börtönre – hat hónapra felfüggesztve –, valamint százezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Aczél ellen nem találtak bizonyítékot arra, hogy pénzt fogadott volna el, ellenben azt felrótták bűnként, hogy tudott a bundázásról, de szemet hunyt felette.

A történtek után tehát egyelőre alsóbb osztályban kapott bizalmat, amivel élni tudott.

A Zalai Hírlap értesülései szerint a ZTE vasárnapi, MTK elleni találkozója a megyeszékhelyen sorsdöntő lehet az edzőkérdésben.

Borítóképünkön Aczél Zoltán  Forrás: Kozármislenyfc.hu
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.