Guardiola felhúzta a City szurkolóit: „Törődjön inkább az edzősködéssel”

Szópárbajba keveredett egymással Pep Guardiola és labdarúgócsapata, a Manchester City hivatalos szurkolói klubjának titkára, Kevin Parker. A katalán vezetőedző azt fájlalta, hogy kevés néző volt jelen a világoskékek Lipcse elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén, a drukkerek viszont ezt igazságtalannak érzik.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 15:40
Tottenham v Man City
epa09415629 Man City manager Pep Guardiola during his teams 0-1 loss to Tottenham during an English Premier League soccer match at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Britain, 15 August 2021. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City szerdán magabiztosan, 6-3-ra legyőzte a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Lipcsét, így csapata játékát – a bekapott gólok magas számán kívül – elégedetten figyelhette Pep Guardiola. A vezetőedző a csapat szurkolóira azonban kevésbé volt büszke, hiszen úgy látta, hogy nem voltak elegen jelen a mérkőzésen. Az Etihad Stadionba valamivel több mint 38 ezer néző látogatott ki, miközben a létesítmény befogadóképessége 53 ezer fő.

– Azt szeretném, ha több néző lenne kint a szombati meccsünkön – nyilatkozta a mester a németek legyőzése után. – Szükségünk lesz a buzdításra, mert fáradtak leszünk. Mindenkit meghívok szombaton három órára, hogy nézze meg a mérkőzést.

A katalán vezetőedző aligha gondolhatta, hogy a kérésével feszültséget fog okozni a szurkolók körében. Mégis így történt, Kevin Parker, a Manchester City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára a brit médián keresztül üzent Guardiolának: nincs tisztában vele, néhány drukkernek problémát okozhat szerdán 20 órára odaérni a stadionba.

– Vigyázniuk kell a gyerekeikre vagy esetleg nem tudnak belépőt vásárolni. Emellett még mindig vannak korlátozások a koronavírus-járvány miatt is, úgyhogy nem egészen értem, miért kritizál minket. A legjobb edző a világon, ez nem kétséges, de azt gondolom, a szakmájánál kellene maradnia – jelentette ki Parker.

A főtitkár hozzátette, úgy gondolja, a Southampton elleni szombati bajnoki összecsapáson biztosan telt ház lesz – tehát összességében teljesül Guardiola kérése.

– Eddig két meccset játszottunk szombaton hazai pályán, és mindkettőn tele volt a lelátó, úgyhogy nem hiszem, hogy a klub részéről bárki is megkérdőjelezheti a szurkolók lojalitását, mert ez idegesítő – jelentette ki Parker.

Az ötvenéves szakvezető sem késlekedett a visszavágással, szerinte félreértelmezték a szavait: – Értelmezni kellene, amit mondok. A két hazai PL-meccsünk után nem panaszkodtam arról, hogy nincs telt ház – húzta alá a mester. – Nem fogok bocsánatot kérni azért, amit mondtam, hogy szükségünk volt a biztatásra. Azoknak a szurkolóknak nagyon hálás vagyok, akik kijöttek a Lipcse elleni meccsünkre.

A borítóképen: Pep Guardiola a Tottenham Hotspur elleni bajnokin. Forrás: EPA/Andy Rain

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.