„Még Van Basten sem volt ilyen jó húszévesen, mint ő”

A norvég csodagyerekről, Erling Haalandról Christian Vieri is áradozik. A kilencvenes évek egyik legjobb olasz csatára szerint az utóbbi húsz-harminc évben nem volt olyan erős középcsatár, mint a Dortmund norvég támadója.

Magyar Nemzet
2021. 09. 10. 20:17
Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FC Union Berlin
Erling Haaland Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Vieri a saját Twitter-csatornáján beszélt Erling Haalandról. Felvetődött a kérdés, hogy a Dortmund norvég csatára egyesíti az ő és korábbi csatártársa, a brazil Adriano erényeit. Nos, Vieri szerint Haaland túltesz mindkettőjükön. – Adriano húszéves volt, amikor együtt játszottunk az Interben, de egyáltalán nem volt ilyen erős fizikálisan, mint Az utóbbi húsz-harminc évben nem láttam olyan csatárt, aki ilyen erős lett volna, mint Haaland. Még Marco van Basten sem volt ilyen húszévesen – áradozott Haalandról a korábbi olasz és spanyol gólkirály.

Fotó:  Europress/AFP/Georges Gobet

Vieri sem volt akárki a szakmában: a Juventusszal Szuperkupát, a Lazióval KEK-et, az olasz U21-es válogatottal Eb-t nyert. De soha nem voltak olyan lehengerlő mutatói, mint a norvég csatárnak, aki az előző szezonban 41 mérkőzésen 41 gólt szerzett a Borussia Dortmund színeiben.
Vieri 24 góllal lett olasz és spanyol gólkirály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.