időjárás 1°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

„Megmutattam az edzőnek, hogy mit várhat tőlem”

Magyar Nemzet
2021.09.23. 11:10
„Megmutattam az edzőnek, hogy mit várhat tőlem”

A Mallorca elleni fölényes, 6-1-es sikerrel ugrott vissza a La Liga élére a Real Madrid. Marco Asensio először kezdett az idényben, rögtön mesterhármast lőtt.

Nem okozott gondot a Real Madridnak az újonc Mallorca: a királyi gárda 6-1-re győzte le vendégét.

A találkozón háromszor talált a kapuba Karim Benzema és Marco Asensio is, igaz, előbbi csak két találattal zárt. A francia támadó remeklése nem is tartozik a váratlan kategóriába, hat forduló után nyolc találattal vezeti a góllövőlistát, Asensio triplája viszont rengeteget jelenthet a játékosnak.

A szerdán, késő este játszott mérkőzés volt ugyanis az első az idényben, amikor Asensiót a kezdőbe jelölte Carlo Ancelotti, és mi is írtunk róla, hogy a futballista nem elégedett a helyzetével, és akár már a télen távozhat a spanyol fővárosból.

Hogy a mostani teljesítménye a maradását segíti elő vagy csak az árát növelte meg, az a jövő zenéje. Mindenesetre Asensio a mérkőzés után szavakkal is nyomatékosította a pályán megkezdett üzenetét.

– Megmutattam az edzőnek, hogy mit várhat tőlem. Olyan pozícióban játszatott, amit kedvelek, és tudtam, hogy élnem kell ezzel a lehetőséggel. Nagyon keményen dolgoztam ezért, most pedig örülök a győzelemnek és a góljaimnak – emelte ki a labdarúgó, aki azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a Mallorca elleni meccsek mindig különlegesek a számára, hiszen a piros-fekete egyesületben kezdett futballozni, onnan igazolt 2015-ben, tizenkilenc évesen Madridba.

Ancelotti maga is elmondta a mérkőzés után, hogy úgy érzi, megtalálta Asensio helyét a pálya közepén.

– Tudtuk, hogy veszélyes játékos, aki jól lő. Remélem, a jövő héten is szerez három gólt – utalt Ancelotti arra, hogy a Mallorca elleni teljesítmény talán további játéklehetőséget érhet majd Asensio számára.

Az olasz mester az egész idényt tekintve is elégedett lehet a támadójátékkal: a Real hat meccs alatt 21 gólt lőtt, ennyire eredményesen 34 éve nem kezdte a bajnokságot a királyi gárda.

(A borítóképen Marco Asensio fogadja Karim Benzema gratulációját. Fotó: AFP/Gabriel Bouys)