Molinóval köszöntötték a visszatért kedvencet a Ferencváros szurkolói

A Ferencváros szerda este 1-0-ra idegenben győzte a Mol Fehérvárt az NB I korábban elhalasztott és most bepótolt rangadóján. Hét év után csereként tért vissza a csapatba a nagy kedvenc Muhamed Besic, akit a szurkolók molinóval köszöntettek, ő pedig elmondta, egyelőre tizenöt-harminc percet tud vállalni az egyéves kihagyás után.

Magyar Nemzet
2021. 09. 23. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akadt egy üde színfoltja a szerda esti Mol Fehérvár–Ferencváros mérkőzésnek: a 80. percben a vendégeknél csereként pályára lépett Muhamed Besic. A 29 éves, 45-szörös bosnyák válogatott középpályás hét év után tért vissza a Ferencvároshoz. Korábban 2012 és 2014 között játszott a zöld-fehéreknél, ez idő alatt ötven tétmérkőzésen egy gólt szerzett, és két gólpasszt adott. A számára nagyszerűen sikerült brazíliai világbajnokság után sajtóhírek szerint négymillió fontért megvásárolta az Everton, a Ferencvárost a vételár 30 százaléka, körülbelül 1.2 millió font illette meg, a fennmaradó részen Besic korábbi klubjai (Hamburg, Tennis Borussia Berlin), valamint a játékosügynökök osztoztak.

A középhátvédként is bevethető védekező középpályás liverpooli karrierje ígéretesen indult, első idényében összesen 31 tétmérkőzésen lépett pályára, ám a következőben már csak 17-en, majd 2016 augusztusában súlyos térdsérülést szenvedett, ami – utólag talán kijelenthető – megpecsételte a sorsát az Evertonnál. A „kékek” 2018 telén a másodosztályú Middlesbrough-nak, majd a 2019–2020-as évadra az akkor még élvonalbeli Sheffield Unitednek adták őt kölcsön. Tavaly nyáron visszatért az Evertonhoz, ám az elmúlt idényben egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára klubszínekben. Legutóbb egy évvel ezelőtt, 2020. szeptember 7-én játszott hivatalos mérkőzésen, a bosnyák válogatottban Lengyelország ellen. Idén nyáron szerződése lejártával távozott az Evertontól, vagyis a Ferencvároshoz ingyen, szabadon igazolható játékosként tért vissza.

 

Fotó: fradi.hu

 

Bár a hosszú kihagyás után még nincs százszázalékos állapotban, Peter Stöger Székesfehérvárott leültette a kispadra, majd a hajrában pályára is küldte. A ferencvárosi szurkolók számítottak erre, és hatalmas molinóval készültek a köszöntésére, amelyen ez virított:  „Welcome back Momo”.

– Nagyon örülök, hogy pályára léphettem, ráadásul a győztes gólt is akkor értük el, amikor már játszottam – nyilatkozta a lefújás után a klub honlapjának a bosnyák futballista. – Nem kérhetnék többet, ez egy tökéletes este volt. Nagyszerű volt hallani a szurkolókat, és még egy üdvözlő molinót is készítettek nekem. Nehéz egy éven vagyok túl, hiszen nem tudtam játszani, ezért el sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok most. Jól éreztem magam, egyelőre tizenöt-harminc perceket tudok vállalni a pályán, ha a vezetőedzőnek szüksége van rám. Kilencven percre még nem állok készen, de ez is eljön majd a következő hetekben. Harcolni fogok a Ferencvárosért, ez az én klubom, és a legjobbamat fogom nyújtani, mint mindig.

A Mol Fehérvár elleni mérkőzés után az újságírók Muhamed Besicről is kérdezték Peter Stöger vezetőedzőt, aki ezt mondta róla: 

– Az első benyomásaim abszolút jók vele kapcsolatban, amikor leültünk beszélgetni, egyértelművé vált számomra, hogy tudja, mit szeretne. Tudjuk jól, hogy hosszú ideig nem edzett, ezért meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a terhelésben, ki kell várni azt a pillanatot, hogy mikor válhat a kezdőcsapat tagjává, szeretnénk elkerülni, hogy egy elhamarkodott döntés miatt megsérüljön. Ami a keretünket illeti, a szakmai stáb jó munkát végez a regeneráció terén, ezért lehet, hogy bővülnek a lehetőségeink a derbire.

Arra, hogy Muhamed Besic bekerüljön a Ferencváros kezdőjébe, a vasárnap 17 órakor kezdődő Újpest elleni hazai derbin még aligha kerül sor, de mint a játékos mondta, valamennyi időre akkor is beszállhat majd a meccsbe.

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.