Nagy balhéval ért véget Szalai Attiláék El-meccse

Mesut Özilt füttykoncert és dobálás fogadta, a videóbíró is főszerepet játszott Frankfurtban.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 9:55
Eintracht Frankfurt v Fenerbahce - UEFA Europa League
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - SEPTEMBER 16: Lammers of Eintracht Frankfurt in action agianst Atilla Szalai (L) of Fenerbahce during the UEFA Europa League group D match between Eintracht Frankfurt and Fenerbahce at Deutsche Bank Park on September 16, 2021 in Frankfurt am Main, Germany. Abdulhamid Hosbas / Anadolu Agency (Photo by ABDULHAMID HOSBAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: ABDULHAMID HOSBAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga nyitányán a magyarok útja Németországba vezetett. A Ferencváros vezetett ugyan a Leverkusen otthonában, de végül 2-1-es vereséget szenvedett.

Jobban járt a Fenerbahçe játékosa, a török klub pontot szerzett az Eintracht Frankfurt vendégeként. Mégsem lehetnek teljesen elégedettek a török klubnál sem, hiszen a Fener vezetett, majd a 92. percben, 1-1-es állásnál büntetőt hibázott.

Szalai végigjátszotta a meccset, és a kezdőcsapatban kapott helyet Mesut Özil is. A török származású, de a német válogatottal világbajnok labdarúgó először lépett pályára Németországban a 2018-as vb-kudarc óta, amely után lemondta a válogatottságot.

Özilt alaposan kifütyülték, és söröspoharakat is dobtak irányába a frankfurti lelátóról. Az irányító mégis boldog lehetett, hiszen az ő góljával szereztek vezetést a vendégek – kellett a videóbíró segítsége is, hiszen a pályán hozott ítélet les volt, végül mégis érvényes lett a találat.

A Frankfurt később Sam Lammers találatával egyenlített, mégis nyerhetett volna a Fener, amely a ráadásban büntetőhöz jutott. Özil ekkor már nem volt a pályán, Dimitrisz Pelkasz lövését pedig védte Kevin Trapp. A kipattanót ugyan a kapuba lőtte a német utánpótlás-válogatott Mërgim Berisha, de ezúttal a hazaiak mondhattak köszönetet a VAR-nak: a fiatal játékos túl korán futott be a büntetőterületre.

Az eredmény ezután már nem változott, viszont a találkozó végén egy frankfurti szabálytalanság után még egymásnak ugrottak a csapatok néhány sárga lapért cserébe. Szalai Attila távol tartotta magát a balhétól.

Magyarokkal indult az új sorozat

Elkezdődött az UEFA új, harmadik számú versenye, az Európa-konferencialiga (Ekl) csoportköre is. Két magyar játékos lépett pályára: végigjátszotta a ciprusi Omonia fellépését a kazah Kajrat otthonában (0-0), míg Holender Filip csereként volt részese a Partizan Belgrád 2-0-s sikerének, amelyet a szerb csapat a ciprusi Anorthoszisz otthonában aratott.

(A borítóképen: Szalai Attila a frankfurti gólszerzővel, Lammersszel (feketében) küzd. Fotó: Anadolu Agency via AFP/Abdulhamid Hosbas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.