Pantanit követte a halálba, de Armstrong visszarángatta

Lance Armstrong, Jan Ullrich és persze Marco Pantani. A kerékpársport kedvelőinek egyiküket sem kell bemutatni. Nem csak a bringázás köti őket össze.

N. M.
2021. 09. 28. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lance Armstrong, Jan Ullrich és Marco Pantani. Az ezredforduló három kiemelkedő kerékpárosa, akik aztán az árnyékos oldalt is végigjárták. Pantani olyannyira, hogy vissza sem tért a napra, a Tour de France és a Giro d’Italia győztese ugyanabban az évben (1998) 2004-ben máig rejtélyes körülmények közepette elhunyt. (Az olasz sportoló halálát hivatalosan agyi és tüdőödéma okozta; a szállodai szobájában több doboz antidepresszánst találtak, ez alapján valószínűsítik, hogy a szer túladagolása végzett vele.)

Armstrongnak és Ullrichnak sem jutott sokkal könnyebb sors. A 2000-ben olimpiai bajnok, a Touron 1997-ben első, további öt alkalommal pedig második (mindannyiszor Armstrong mögött) német kerékpárost 2007-ben nem engedték rajthoz állni a legnagyobb presztízsű háromhetes körversenyen, aminek hatására bejelentette a visszavonulását. Később visszamenőleg törölték néhány eredményét, de az igazán nehéz időszak csak eztán következett. Alkohol, drog, depresszió, válás. Kis híján követte Pantanit… Ám a régi esküdt ellenség, a hét Tour de France-győzelmétől megfosztott Lance Armstrong a segítségére sietett és megmentette.

Mindez Armstrong The Move című podcastjából derül ki.

„Ismered a történetemet. Három évvel ezelőtt nagyon rosszul voltam. Eljöttél hozzám, mert ugyanazon az úton jártam, mint Marco Pantani, szinte halott voltam. Aztán felépültem, és vannak jó barátaim, köztük te is, akik visszahoztak az életbe. S Most nagyon boldog vagyok. Három évvel ezelőtt leszoktam az alkoholról és a kábítószerről. Most nagyon egészségesen élek, s a barátnőm főztjeivel is vigyáz rám. Három éven át álomba merülten éltem, időre volt szükségem, hogy rendbe jöjjek. De most már tiszta az agyam, a testem is rendbe jött, tele vagyok tervekkel. Isten adta nekem a testemet és a tehetséget is hozzá. Segítségre volt szükségem, barátokra, de most már nem vagyok egyedül. Jól érzem magam" – így hangzik Ullrich vallomása.

Armstrong és Ullrich a beszélgetés apropóján tekert is egyet közösen, amiről az amerikai jó kedélyű képeket is posztolt a közösségi médiában.

Rossz fiúk, amikor jó útra térnek…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.