Thomas Doll apa lesz, ezért sem hagyná el Magyarországot

Csak rá kell nézni, Thomas Doll nagyon jó formában van. A Ferencváros korábbi edzője lelkileg is fel van töltődve, hiszen magyar feleségétől októberre várja a kislányát. A német tréner nagyszerűen érzi magát Magyarországon, nem is szívesen mozdul ki innen, viszont hiányzik neki a futball, szívesen vállalna ismét munkát – derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjúból.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 10:32
null
Budapest 20180418 Labdarúgás 2018 Thomas Doll Ferencváros FTC vezetőedző Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A feleségem a közeljövőben van kiírva, ilyenkor bármelyik pillanatban beindulhat a szülés. Október végére várjuk a kisbabánkat – árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjúban Thomas Doll. A Ferencváros korábbi edzőjének két nagy lánya van, az egyik 32, a másik 22 éves, s 55 évesen ismét apa lesz. Köztudott, hogy a német trénernek magyar felesége van, akivel azóta is itt él, hogy ő elvált a Fraditól. Doll már beszélt róla, hogy félig magyarnak érzi magát, s a kötődése velünk még csak erősödik a kislánya születésével.

Ha valaki tíz évvel ezelőtt azt mondja, hogy Magyarországon élek és magyar anyától várok újabb kislányt, veszek neki egy üveg italt, mondván, ne beszéljen butaságokat. Most pedig itt vagyok Budapesten, és alig várom, hogy újra apuka legyek

– jegyezte meg.

Thomas Dollt többfelé hívták edzőnek, legutóbb pedig Németországba szakkommentátornak, de minden ajánlatot visszautasított, előbb a járvány miatt, most pedig a családjára való tekintettel. Ugyanakkor hiányzik neki a futball, ismét szívesen vállalna munkát. Ki tudja, talán éppen Magyarországon jön el ismét a lehetőség. Bár ezt megnehezíti, hogy az edző a mai napig erősen ragaszkodik a Ferenvároshoz.

– Jó! Ezt őszintén mondom – felelte a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata az FTC vezetőivel. – Csaknem öt évig voltam a csapat vezetőedzője, egy tréner életében hosszú idő ez. Születésnapkor, különleges alkalmakkor keressük egymást. A történet vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a Maccabi elleni találkozó jelentette nekem a nemzetközi végállomást. Az azon kapott furcsa gól még mindig itt van a szemem előtt… Ahogy Lovrencsics Gergő a levegő felé nézve forog, és nem találja a labdát. Bosszantó volt.

Doll persze pontosan látja, jelenleg más lehetőségei vannak a Fradinak, mint akkoriban, amikor ő állt a csapat élén.

– Az én időmben rendre eladtuk a legjobb, legértékesebb futballistákat, most egy-két millió euróért vásárolnak új, még jobb futballistákat. Boldog voltam Radó Andrással, Varga Rolanddal vagy éppen Böde Dániellel, eszem ágában sincs megbántani őket, de a nemzetközi szint más… Most erőtől duzzadó ukrán, albán, marokkói, tunéziai és még ki tudja, milyen válogatott futballistákkal áll ki a csapat. A nemzetközi sikerekhez ez kell! – mondta ki kertelés nélkül.

Thomas Doll szerint a Ferencváros nagyon kiemelkedik a mai magyar mezőnyből.

A Ferencváros akkora lépéselőnyben van a többiekkel szemben, hogy azt képtelenség behozni. Peter Stöger nyugodtan ki tudna állítani két olyan kezdőcsapatot, amely könnyedén nyerné meg a magyar bajnokságot

– fogalmazott érzékletesen.

Doll arról is beszélt, hogy a nyarat Balatonfüreden töltötte, hogy rendszeresen találkozik a régi csapattársaival, gyerekként először a cselgánccsal próbálkozott, s hogy egyszer megjárta a golffal. A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

A borítóképen: Thomas Doll
Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.