Tovább menetelnek a US Open tinédzser sztárjai

Vasárnap este már nyolcaddöntőket rendeztek a US Openen. Danyiil Medvegyev továbbra is magabiztosan menetel, és élete győzelmének lendületetét két tizennyolc éves játékos, Carlos Alcaraz és Leylah Fernandez is továbbvitte.

2021. 09. 06. 9:57
Carlos Alcaraz spanyol tini tenisz US Open 2021
Fotó: Getty Images/Matthew Stockman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz neve teniszberkeken belül az elmúlt egy évben már a szupertehetség szinonimája volt. A kisebb tornákon már letette a névjegyét, a horvátországi Umagban ATP 250-es trófeát nyert, majd  a magyar szurkolóknak is okozott kellemetlenséget, amikor hasonló rangú versenyen másfél héttel ezelőtt Fucsovics Mártont is legyőzte. Az igazi áttörést azonban a US Open hozta meg, ahol a harmadik fordulóban a harmadik kiemelt Sztefanosz Cicipaszt búcsúztatta.

– Kétségtelen, most már az egész világ számára megmutatta, hogy mekkora lehetőség rejlik benne – hangsúlyozta a siker után edzője, Juan Carlos Ferrero, aki 2003-ban döntőt játszott New Yorkban, a Roland Garrost pedig meg is nyerte. Alcaraz ugyanebben az esztendőben született.

A Cicipasz elleni sikert követően papíron könnyebb feladat, a szintén élete legjobb Grand Slam-teljesítményét bemutató, de már harminckét éves Peter Gojowczyk várt rá. A német 1-0-ra és 2-1-re is vezetett Alcaraz ellen, de a meccs végét már nem bírta, az ötödik szett 6:0-val lett a fiatal spanyolé.

– Carlos már korábban is remek teljesítményt nyújtott a legjobbak: Nadal, Medvegyev, Zverev ellen. Azonban a második szett után jellemzően visszaesett a játéka színvonala. Fontos célunk volt, hogy ezen javítsunk – árulta el Ferrero. Alighanem az egymás után aratott két ötszettes siker jó visszajelzés ebben a tekintetben.

Alcaraz az Open-éra legfiatalabb férfi negyeddöntőse lett a US Openen, következő ellenfele pedig a kanadai Félix Auger-Aliassime lesz. A másik alsó ági negyeddöntőig szettveszteség nélkül menetelt el a torna második kiemeltje, Danyiil Medvegyev. Ellenfele a selejtezőből teljesen váratlanul a legjobb nyolc közé jutó Botic van de Zandschulp lesz.

A női mezőnyben is van tizennyolc éves negyeddöntős. Leylah Fernandez a harmadik körben szintén a harmadik kiemeltet, a címvédő Oszaka Naomit búcsúztatta, majd a negyedik fordulóban a szintén korábbi Grand Slam-bajnok Angelique Kerber ellen is szett- és breakhátrányból fordítva jutott tovább. A női alsó ágon a másik három helyet a kiemelés alapján várt játékosok foglalták el a negyeddöntőben.

US Open, nyolcaddöntő

Férfiak

Medvegyev (orosz, 2.)–Evans (brit, 24.) 6:3, 6:4, 6:3
Van de Zandschulp (holland)–Schwartzman (argentin, 11.) 6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1
Alcaraz (spanyol)–Gojowczyk (német) 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 6:0
Auger-Aliassime (kanadai, 12.)–Tiafoe (amerikai) 4:6, 6:2, 7:6, 6:4

Nők

Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Mertens (belga, 15.) 6:4, 6:1
Krejčíková (cseh, 8.)–Muguruza (spanyol, 9.) 6:3, 7:6
Fernandez (kanadai)–Kerber (német, 16.) 4:6, 7:6, 6:2
Szvitolina (ukrán, 5.)–Halep (román, 12.) 6:3, 6:3

(A borítóképen: Carlos Alcaraz. Fotó: Getty Images/Matthew Stockman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.