A budapesti Világkupán búcsúzik el a szurkolóktól a magyar úszólegenda

Csütörtöktől vasárnap estig a budapesti Duna Aréna ad otthont az úszók Világkupája második felvonásának. A program érdekessége, hogy a hivatalos versenyszámok között lesznek extra fellépések is, amelyek közül kiemelkedik a sportág egyik legnagyobb alakjának, Cseh Lászlónak a fellépése, az olimpia után visszavonult klasszis akkor és ott búcsúzik el a szurkolóktól.

Magyar Nemzet
2021. 10. 05. 12:08
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rajtkőre lép a budapesti úszó Világkupán – ez elsőre nagy meglepetésnek hangzik. Elsősorban azért, mert a sportág 35 esztendős magyar legendája a tokiói olimpia után bejelentette a visszavonulását, így érthetetlennek tűnik a hír, ám természetesen a bajnok versenyen kívül ugrik majd a Duna Aréna medencéjébe. A hivatalos programban rengeteg sztárt találunk majd, magyar részről többek között Milák Kristófot és Kapás Boglárkát, a külföldiek közül pedig itt lesz a hazai közönség régi kedvence, Chad le Clos, valamint a tokiói játékok női legjobbja, a négy arany és három bronzérmet szerző ausztrál sprintfenomén, Emma McKeon is.

Cseh László a tokiói olimpián úszott utoljára versenyszerűen, ugyanakkor itthon még dukál neki a méltó búcsú. Erre kerít sort pénteken a Magyar Úszó Szövetség a versenyeket követően: Laci abban a medencében köszön el, ahol bámulatos pályafutása utolsó, 71. (!) érmét szerezte világversenyen, azt a bizonyos ezüstöt a 2017-es FINA-világbajnokságon, amivel egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot állított fel: ez volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott. A tervek szerint Cseh László még egyszer, utoljára a medencébe ugrik egy 100 vegyes erejéig – a körítés legyen meglepetés –, majd nem sokkal később a Duna Aréna előtt a rajongók is találkozhatnak a világ- és Európa-bajnok legendával, ahol, aki még nem tette meg 2002 óta, most bepótolhatja a közös fotót és az autogram beszerzését.

A Világkupa első napja, csütörtök is kap érdekes körítést. A szervezők arra reflektálnak, ami miatt egy év kimaradt a Világkupa történetében: a világjárvány leküzdésében, az élet normalizálásában elévülhetetlen szerepet játszó frontvonalban dolgozók veszik birtokba a Duna Aréna medencéjét egy váltóverseny erejéig. Három, orvosokból és nővérekből álló staféta mellett a rendvédelmi dolgozók és a tanárok csapata is vízbe száll, továbbá három, ismert zenészekből álló kvartett is, olyan kiválóságokkal a soraikban, mint Bebe, Varga Viktor, Diaz, DJ Dominique vagy Sipos Péter. Érdekesség, hogy az egyik „orvosváltóban” ott lesz Merkely Béla, a SOTE rektora, aki egykoron versenyszerűen úszott, és még az elmúlt időszakban is amatőr szinten vízilabdázott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.