Édesanyja elkotyogta, Mbappé hogyan játszana a párizsi olimpián

Kylian Mbappé eltökélt, hogy szerepelni akar a francia labdarúgó-válogatottban a párizsi olimpián. Az édesanyja elkotyogta, hogyan: rögzítenék a fia új szerződésében, hogy a klubja köteles elengedni a 2024-es játékokra.

Magyar Nemzer
2021. 10. 30. 13:10
Belgium vs France: UEFA Nations League
TURIN, ITALY, OCTOBER 07:Kylian Mbappe, of France, celebrates after scoring on a penalty kick during the UEFA Nations League football tournament semi-final match between Belgium and France at Allianz Stadium in Turin, Italy, on October 07, 2021. Isabella Bonotto / Anadolu Agency (Photo by Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A L’Éqipe francia napilap szerdai számában közölte levelét, amelyben a Paris Saint-Germain világbajnokság futballistája azt fejtegeti, gyerekkora óta az az álma, hogy olimpián szerepeljen, s a párizsi játékokon mindenképpen ott akar lenne a francia válogatottal.

Mbappé felidézte, mennyire izgatott volt 13 évesen a londoni olimpia idején, csüngött a tévéközvetítéseken. Az amerikai kosárlabda-válogatottért különösen rajongott, és persze Usain Boltért. Nagy hatással volt rá aki Londonban ugyan nem lehetett ott, de aztán 2016-ban Rio de Janieróban tagja volt az aranyérmes brazil válogatottnak.

– Ez volt az a pillanat, amikor én is elhatároztam, át akarom élni ezt az élményt – jelentette ki Mbappé, akinek a tokiói olimpia felemás élményt hozott. Csalódásként élte meg, hogy a klubja, a PSG nem engedte el az eseményre, ugyanakkor őt is megérintették a francia sikerek. 

– Nyertünk röplabdában, kézilabdában, döntősek voltunk kosárlabdában az Egyesült Államok ellen… Remélem, átélhetem ugyanezt 2024-ben – fűzte hozzá.

A labdarúgás jelenlegi viszonyait, az egyre sűrűbb versenynaptárt tekintve vajmi kevés esély van arra, hogy a klubja – legyen az a PSG vagy akár a Real Madrid – elengedné a 22 éves kiválóságot a 2024-es olimpiára.

Mbappé édesanyja a Le Parisiennek adott interjúban azonban felvázolta a kézenfekvő megoldást: belefoglalnák a fia szerződésébe, hogy a klubja köteles elengedni őt. 

S bizony Mbappénak kiváló az alkupozíciója, hiszen 2022 nyarán lejár a szerződése. Akkor tehát ingyen távozhat Párizsból. Akár így dönt, akár hosszabbít, ezt az apró feltételt aligha utasítaná vissza bármelyik kérője is.

Mbappé óhajának – természetesen a francia olimpiai csapat mellett – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a párizsi játékok szervező bizottsága a legnagyobb nyertese, ingyen tehetnek szer az olimpia egyik reklámarcára…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.