„Emiatt nem könnyű Verstappen csapattársának lenni”

A Formula–1-ben szereplő Sergio Pérez elárulta, miért nem tartja szerencsés dolognak, hogy a bajnokaspiráns Max Verstappen a csapattársa.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 13:33
VERSTAPPEN, Max
Zandvoort, 2021. szeptember 3. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának elsõ szabadedzésére a zandvoorti pályán 2021. szeptember 3-án. A futamot szeptember 5-én rendezik. A Forma-1-es világbajnokság harminchat év után tér vissza Hollandiába. MTI/EPA/ANP/Koen van Wee Fotó: Koen van Wee
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Red Bullnál első idényét töltő Sergio Pérez gyakran küszködik az RB16B-vel, és viszonylag kevés jó eredményt tud felmutatni (mindössze egy futamgyőzelme van 2021-ben), addig csapattársa, szorgosan gyűjti a pontokat és harcban van a világbajnoki címért (jelenleg a tabellát is vezeti). A mexikói pilóta éppen ezért felnéz a holland kiválóságra.

– Nem könnyű Max csapattársának lenni, mert ő teljesen együtt él az autóval. A legmagasabb szinten teljesít – méltatta a 24 éves pilótát Pérez, majd a maga nehézségeiről beszélt. – Egy különleges autónk van, és nem volt könnyű dolgom vele, nagyon más, mint amikhez eddig hozzászoktam. Néhány autóhoz könnyebb alkalmazkodni és néhány pilótának jobb az alkalmazkodóképessége. Én nehezebben barátkoztam meg az autóval, de azért nem volt drámai a helyzet. Természetesen nagyon jó csomaggal rendelkezünk, versenyképesek vagyunk és Max megmutatja, hogy az autónk az egyik legjobb, ha nem a legjobb a mezőnyben.

Verstappen jelenleg két ponttal előzi meg Lewis Hamiltont (Mercedes) a világbajnoki tabellán, és a két élversenyző között az idény során minden futamon megy az adok-kapok. Pérez számára nem kérdéses, hogy kettejük közül ki teljesített eddig jobban.

– Maxot tartom az idény legjobbjának eddig. Úgy látom, hogy ő hibázott a legkevesebbszer, mindig a legmagasabb szinten teljesít. Az idényből még mindig nagyon sok van hátra, de pozitívan meglepett azzal, hogy eddig mindig a legjobbat hozta ki magából, anélkül, hogy hibázna – magyarázta a mexikói versenyző, majd amikor Verstappen esetleges gyengeségeiről kérdezték, így felelt: – Ezen el kell még gondolkoznom, de nem hiszem, hogy lennének neki. Legalábbis egyértelműek biztosan nem.

A borítóképen: Max Verstappen a Holland Nagydíj első szabadedzésére érkezik 2021. szeptember 3-án. Fotó: MTI/EPA/ANP/Koen van Wee

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.