Főtörzsőrmesterből hirtelen százados lett olimpiai bajnokunk

Lőrincz Tamás másik nagy elismerése: a legtöbb szavazattal választották be a Nemzetközi Birkózószövetség sportolói bizottságába.

Magyar Nemzet
2021. 10. 13. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napon belül két nagy megtiszteltetés is érte az olimpiai, vb- és négyszeres Eb-győztes Lőrincz Tamást, aki a tokiói olimpia birkózótornáján a kötöttfogású 77 kg-ban aranyéremmel koronázta meg, egyszersmind zárta le versenyzői pályafutását. Klubja, a BHSE vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte az ötkarikás játékokon és a paralimpián sikeresen szereplő versenyzőit, a katonasportoló Lőrincz Tamást pedig a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként főtörzsőrmesterből több rendfokozatot átugorva századossá léptették elő.

A Magyar Birkózószövetség tájékoztatása szerint olimpiai bajnokunk ott volt a múlt héten lezajlott oslói világbajnokságon is, immár egyrészt a magyar stáb tagjaként, másrészt újsütetű sportdiplomataként. A rangos viadal alatt újult meg ugyanis a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottsága, s a 663 vb-re nevező birkózó közül majdnem négyszázan, egészen pontosan 397-en szavaztak arra, kik képviseljék őket a sportág vezető szervezetében. A UWW előírásai szerint a sportolói bizottság hét tagja között minden földrészt legalább egy főne képviselnie kell, s legalább két helyet nőknek tartanak fenn. A szavazatokat két technikai küldött számolta meg, akiket a UWW szerb elnöke, Nenad Lalovics kért fel a feladatra. Ennek eredményeként és az említett szabályok alapján alakult ki a következő négyéves ciklus sportolói bizottsága. Magyar szempontból nagy öröm, hogy Lőrincz Tamás kapta a legtöbb voksot, 189-et! Mellette-mögötte a japán Szuszaki Jui (181), az örmény Arszen Dzsulfalakjan (177), az iráni Hasszan Jazdanicsarati (164), a Costa Rica-i Maxwell Lacey Garita (132), a nigériai Blessing Oborududu (90) és az ausztrál Jessica Lavers-McBain (68) került be a grémiumba.

Borítóképünkön Lőrincz Tamás. Forrás: Facebook/Magyar Honvédség Sportszázad

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.