„Gondoltam, lepasszolom, csak berúgja, nem sikerült neki”

A ZTE 2-1-es győzelmet aratott a Gyirmót ellen hazai pályán az NB I hétvégi fordulójának nyitómeccsén. Könnyebben is nyerhettek volna a zalaiak, ha Koszta Márk nem lő az üres kapu mellé.

Magyar Nemzet
2021. 10. 22. 17:45
null
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-ZTE FC Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Waltner Róbertet nemrég még ki akarták rúgni a ZTE-től, ám az utóbbi időben megtáltosodott a vezetésével a csapat. A Gyirmót elleni sikerrel zsinórban harmadszor nyert a zalaegerszegi klub, amely a legutóbbi fordulóban a Ferencváros otthonában győzött nagy meglepetést szerezve.

Mindez nem villanyozta fel a szurkolókat, 728-an látogattak ki a két győzelemmel a háta mögött szintén feljövőben lévő Gyirmót elleni bajnokira. Persze a péntek 15.30-as kezdés még munkaidőben volt, ami eleve megölte a futballhangulatot.

Aki a munkából igyekezett a meccsre, és kicsit késett, az könnyen lemaradhatott az első gólról. Így hát megmutatjuk, ahogy Skribek Alen szép passzából Koszta Márk már a harmadik percben, a meccs első valamire való helyzetéből vezetést szerzett a ZTE-nek.

Továbbra is a hazaiak maradtak lendületben, a 35. percben érkezett a második zalai találat, ezúttal is Skribek beadása után, csak most Szerafimov fejelt a Gyirmót kapujába. Öt perccel később le is zárhatta volna a meccset a ZTE, Skribek tulajdonképpen a harmadik gólpasszát adta a meccsen – pontosabban adta volna, de Koszta elszúrta a helyzetet.

Pedig Skribek megverte a védőjét, a kifutó kapus mellett a kapuval szemben álló Kosztához passzolt, aki az üres kapuval szemben állva, 14 méterről mellé lőtt…

– Láttam középen Kosztát, gondoltam lepaszolom, csak berúgja, nem sikerült neki. Ha berúgtuk volna, sokkal könnyebb meccset játszottunk volna, mint így – fogalmazott a lefújás után Skribek.

Igaza volt, a ZTE megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Gyirmót a 45. percben szépített, egy szabadrúgás után Szegi kotorta a labdát a kapuba.

Egyből szoros lett a meccs, szünet után a Gyirmót többször egyenlíthetett volna, volt, hogy a ZTE kapusa, Demjén védett nagyot, máskor a kapufa segítette ki. Még a 92. percben is nagy helyzetbe került a Gyirmót, de Bedi nagyot mentett, így maradt a 2-1.

Győzelmével a ZTE ideiglenesen a negyedik helyre ugrott előre, a Gyirmót továbbra is utolsó előtti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.