Ha október 23., akkor egyúttal Kolonics György-emlékfutás

Szombaton ismét megrendezik a Kolonics György-emlékfutást a tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György tiszteletére.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 15:01
Kolonics György
20100527 Kolonics György versenyzés közben . Ezt a hajóját l, melyet árvarezésre bocsátják és a bevétel a Kolonics Alapitványnak megy foto:Tumbász Hédi Fotó: Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 23. természetesen elsősorban az 1956-os forradalom évfordulója, de immár több évre visszatekintő hagyományként ezen a napon rendezik meg a Kolonics György-emlékfutást a tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György előtti tisztelet jeleként.

Kolonics György − a sportbarátoknak Koló − három héttel a 2008-as pekingi olimpia előtt vesztette életét, edzés végén aritmiába esett, majd megállt a szíve. Barátai és tisztelői azóta minden évben emlékfutást rendeznek a tiszteletére. Azért éppen október 23-án, mert Koló rendszeresen indult a Bécs–Budapest Ultramaratonon, ahol szintén mindig a forradalom napján értek célba a futók.

A rendezvénynek otthont adó Népsziget nemcsak a futáshoz, de az evezéshez is tökéletes helyszín, ezért ismét sárkányhajós evezésre is lehetőség lesz 6 és 10 km-es távon. A nevezők mindkét versenyszámban Ötpróba-pontokat gyűjthetnek, és változatos, minden edzettségi szinthez passzoló távok közül válogathatnak. A futók 2,4 km-es rövidtávon, 11,5 km-es középtávon és félmaratonon indulhatnak.

A Duna-parti, természetközeli környezet és az akár gyerekek által is teljesíthető versenyszámok miatt a Kolonics György-emlékfutás ideális családi program. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.