időjárás 1°C Andor, András 2021. November 30.
logo

Ha október 23., akkor egyúttal Kolonics György-emlékfutás

Magyar Nemzet
2021.10.21. 15:01
Ha október 23., akkor egyúttal Kolonics György-emlékfutás

Szombaton ismét megrendezik a Kolonics György-emlékfutást a tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György tiszteletére.

Október 23. természetesen elsősorban az 1956-os forradalom évfordulója, de immár több évre visszatekintő hagyományként ezen a napon rendezik meg a Kolonics György-emlékfutást a tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György előtti tisztelet jeleként.

Kolonics György − a sportbarátoknak Koló − három héttel a 2008-as pekingi olimpia előtt vesztette életét, edzés végén aritmiába esett, majd megállt a szíve. Barátai és tisztelői azóta minden évben emlékfutást rendeznek a tiszteletére. Azért éppen október 23-án, mert Koló rendszeresen indult a Bécs–Budapest Ultramaratonon, ahol szintén mindig a forradalom napján értek célba a futók.

A rendezvénynek otthont adó Népsziget nemcsak a futáshoz, de az evezéshez is tökéletes helyszín, ezért ismét sárkányhajós evezésre is lehetőség lesz 6 és 10 km-es távon. A nevezők mindkét versenyszámban Ötpróba-pontokat gyűjthetnek, és változatos, minden edzettségi szinthez passzoló távok közül válogathatnak. A futók 2,4 km-es rövidtávon, 11,5 km-es középtávon és félmaratonon indulhatnak.

A Duna-parti, természetközeli környezet és az akár gyerekek által is teljesíthető versenyszámok miatt a Kolonics György-emlékfutás ideális családi program.