Három perc sem kellett a BL-gólhoz a fiatal játékosnak

Két kiütéses idegenbeli sikerrel kezdődött a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulója: a Manchester City 5-1-re nyert Belgiumban, a Sporting Lisboa 4-1-es sikerrel utazhat haza Törökországból.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 21:24
Cole Palmer Manchester City
Fotó: Sky Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga bajnok Club Brugge remekül kezdte a BL-idényt: pontot szerzett a Paris Saint-Germain ellen, majd idegenben legyőzte az RB Leipzig együttesét. Ezek alapján előzetesen a Manchester City sem mehetett biztosra Belgiumban, ám Pep Guardiola végül fölényes győzelemnek örülhetett.

Az angol sztárcsapat gyorsan bekezdett, ám az első percekben csak két érvénytelen gólig jutott. Végül João Cancelo indította be a gólgyártást, majd Rijad Mahrez még a szünet előtt, büntetőből megduplázta az előnyt.

A második félidőben is egyoldalú volt a mérkőzés, Guardiola ezt ki is használta: lehetőséget adott a tizenkilenc éves Cole Palmernek. A fiatal középpályás élt az eséllyel, még három perce sem volt a pályán, amikor megszerezte első gólját a Bajnokok Ligájában.

– Cole olyan minőséget képvisel a tizenhatos előtt, ami nagyon ritka – dicsérte fiatal játékosát Guardiola. – Örülök a góljának, s bár néhány helyzetben választhatott volna jobb megoldást, ez majd a tapasztalattal jön. Biztos, hogy nem fogjuk Palmert kölcsönadni a több játéklehetőség érdekében, rendszeresen az első csapattal edz, hogy felvegye a ritmust, és ugyanazt a nyugodt, türelmes utat járjuk be vele, amelyen Phil Foden esetében is végigmentünk – utalt Palmer csapattársára az edző, aki huszonegy évesen már alapember Manchesterben és az angol válogatottban is.

A Manchester City végül 5-1-re nyert, így megelőzte a belga csapatot a csoportban. Súlyos veresége ellenére a Brugge pozíciója továbbra sem rossz, bár továbbra is hatalmas bravúrnak számítana, ha a belga csapat megszakítaná sorozatát, és kilencedik csoportkörös szereplése során végre továbbjutna Bajnokok Ligája-négyeséből.

– Ez volt az egyik legjobb teljesítményünk a nemzetközi porondon. Sok meccset megnéztem, elemeztem az ellenfél játékát, és rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, akár még több gólt szerezhettünk volna –áradozott Guardiola a lefújás után. 

A másik kora esti találkozó is kiütéses vendéggyőzelmet hozott: a két pont nélküli együttes összecsapásán a portugál Sporting esélyt sem adott a török Beşiktaşnak.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

A csoport

Club Brugge–Manchester City 1-5 (0-2), gólszerzők: Vanaken (81.), illetve Cancelo (30.), Mahrez (43., 11-es; 84.), Walker (53.), Palmer (67.)

C csoport

Beşiktaş–Sporting CP 1-4 (1-3), gólszerzők: Larin (24.), illetve Coates (15, 27.), Sarabia (44., 11-es), Paulinho (89.)

A borítóképen a fiatal Cole Palmert ünneplik a társak első BL-gólja után Fotó: Sky Sports

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.