Hiába volt közönségkedvenc, elbúcsúzik az angol sztárklub edzője?

Nyolc forduló elteltével máris azt találgatja a szigetországi sajtó, vajon mennyi ideig vezetheti még az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedet az egykori közönségkedvenc Ole Gunnar Solskjær. A Vörös Ördögök eredményei az elmúlt időszakban bőven hagytak kívánnivalót maguk után.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 11:53
Leicester City vs Manchester United
epaselect epa09527497 Manchester United manager Ole Gunnar Solskjer reacts after losing the English Premier League match between Leicester City and Manchester United in Leicester, Britain, 16 October 2021. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ole Gunnar Solskjær menesztésének lehetőségét időről időre felveti az angol sajtó. A 2020/21-es idényben nyolc bajnoki forduló elteltével merült fel, hogy a norvég vezetőedzőnek távoznia kellene, miután csapata zsinórban harmadszor maradt nyeretlen a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában sem túl meggyőző a teljesítménye (egy vereség a Young Boystól és egy nyögvenyelős siker a Villarreal ellen).

A Manchester Unitedot eddig elkerülték a sztárcsapatok elleni összecsapások a Premier League-ben (PL), ennek ellenére már ötpontos hátrányban vannak az éllovas Chelsea-hez képest. Szombaton az eddig nem remeklő, mindössze idénybeli harmadik győzelmét ünneplő Leicester 4-2-re múlta őket felül egy, a semleges szurkolók számára igencsak szórakoztató mérkőzésen – az utolsó negyedórában négy gól esett, három a MU kapujába.

– Ha valaki megnézi a meccset, láthatja, hogy négy elkerülhető gólt kaptunk – kezdte értékelését Solskjær. – Nem érdemeltük meg, hogy folytatódjon az idegenbeli veretlenségi sorozatunk. Én jelöltem ki a csapatot, tehát az én felelősségem, ha nem alakulnak jól a dolgok. Négy gólt kaptunk, feltehetően rossz döntéseket hoztam. Az elmúlt időszakban nem voltunk jó formában, túl sok pontot veszítettünk, meg kell találnunk ennek okait.

A Vörös Ördögök mestere maga világított rá a szombati találkozó legszürreálisabb elemére.

– Mindent elmond, hogy a legjobb játékosunk a pályán David de Gea (a MU kapusa – a szerk.) volt, mégis négy gólt kaptunk – mondta, majd hozzátette: – Rengeteg jó futballistánk van, de hiányzóink is akadnak. Nem mentegetni akarom magam a kezdőcsapatért, amit kijelöltem, de kiváló játékosokról van szó, az eredményeink azonban nem erről árulkodnak.

Fotó: EPA/Neil Hall

Solskjær már csak azért sem kereshet kifogásokat, mivel a United tulajdonosai nem fukarkodnak, ha átigazolásokról van szó. A mostani idény előtt 130 millió fontért sztárok sorával, név szerint Cristiano Ronaldóval, Jadon Sanchóval és Raphaël Varane-nal bővítették a keretet.

A The Athletic értesülése szerint a reméltnél gyengébb szereplés ellenére sincs veszélyben Solskjær állása. A vezetőség bizalma töretlen, júliusban három évvel hosszabbították meg a szerződését, pedig az angol rekordbajnok a norvég mester 2018-as kinevezése óta nem szerzett egy trófeát sem.

Nos, hogy a bizalom meddig él tovább, az kérdéses, hiszen az elkövetkezendő hetek meghatározhatják a manchesteriek egész idényét (és talán Solskjær jövőjét is): sorrendben az Atalanta (BL), a Liverpool (PL), a Tottenham Hotspur (PL), az Atalanta (BL), a Manchester City (PL), a Watford (PL), a Villarreal (BL), a Chelsea (PL) és az Arsenal (PL) elleni összecsapások várnak rájuk.

 

A Leicester elleni találkozó összefoglalója:

 

Premier League, 8. forduló:

 

 

Brentford–Chelsea 0-1 (0-1)

Leicester City–Manchester United 4-2 (1-1)

Manchester City–Burnley 2-0 (1-0)

Norwich City–Brighton 0-0

Southampton–Leeds United 1-0 (0-0)

Aston Villa–Wolverhampton Wanderers 2-3 (0-0)

Watford–Liverpool 0-5 (0-2)

 

vasárnap:

Everton–West Ham United 15.00 (tv: Spíler 1)

Newcastle United–Tottenham Hotspur 17.30 (tv: Digi Sport 1)

 

hétfő:

Arsenal–Crystal Palace 21.00

Borítókép: Ole Gunnar Solskjær a Leicester elleni bajnokin. Fotó: EPA/Neil Hall

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.