Horváth Ferenc elmondta, hol lenne a VAR helye + videó

A Honvéd vezetőedzőjét nagy meglepetés érte, kisvárdai kollégája bővítené a sajtótájékoztatót.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 9:02
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 8. fordulójának nyitómeccsén a Honvéd az utolsó másodpercekben lőtt szabadrúgásgóllal 2-1-re legyőzte a listavezető Kisvárdát.

A francia Zinédine Machach remekbe szabott lövésével saját vezetőedzőjét, Horváth Ferencet is alaposan meglepte.

– Szerintem még soha nem lőtt szabadrúgást edzésen sem. Meglepett, de ilyen meglepetésre legközelebb is vevő vagyok. Az előző idényben mi nagyon nehéz helyzetben voltunk, amikor a Kisvárdával játszottunk, s egy 93. percben, pontrúgásból lőtt góllal kaptunk ki. A sors most valamit visszafizetett abból – mondta a találkozó után a kispestiek trénere.

A huszonöt éves Machach a magyar élvonalban harmadik meccsén első gólját jegyezte, de profi pályafutása során is mindössze az ötödik találata volt ez, s valóban az első, amely szabadrúgásból esett. Horváth Ferenc csak az ünnepléssel nem volt elégedett.

– Nem akarom megint a VAR-t szidni, de a sava-borsát vette el a futballnak azzal, hogy a gólt még visszanézik. Az ember nem tud normálisan örülni a találatnak. A VAR egyetlen egy helyen van jó helyen, a seben – mondta Horváth, aki szerint csapata a játék képe alapján is közelebb állt a győzelemhez.

Utóbbi megállapítással nem értett egyet João Janeiro, a Kisvárda mestere, akinek szintén volt javaslata a játékvezetőkre nézve is.

– A mérkőzésen nekünk voltak csak kidolgozott helyzeteink, mégsem sikerült gólt szereznünk. A Honvéd ellenben pontrúgásokból szerzett kettőt is. Nem szeretném kommentálni a játékvezető ténykedését, annyit mondanék, mivel nem állnak senki felett, ezért forszíroznám a megjelenésüket a mérkőzések utáni sajtótájékoztatókon. Jobban el tudtam volna fogadni a kétes ítéleteket a VAR előtt, de hogy már ez is rendelkezésre áll, egyre nehezebb. De jobban zavar, hogy volt négy, öt nagy helyzetünk is, amiből nem rúgtunk gólt, míg a Honvéd pontrúgásból kettőt is. Bár megérdemeltük, s szerettünk volna legalább egy pontot hazavinni, amelyet Peteleu elhunyt édesapjának ajánlottunk volna, így is büszke vagyok a játékosaimra, ők tudják, miért – fogalmazott a portugál szakember.

(A borítóképen: Dombó Dávidon, a Kisvárda kapusán már túlhaladt a labda, megszületett a győztes gól. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.