Klopp elintézte, hogy ne ítéljenek büntetőt a MU javára?

Vasárnap 17.30-kor kerül sor az angol bajnokság két legsikeresebb labdarúgóklubjának, a Manchester Unitednek és a Liverpoolnak a találkozójára, így a rangadóra való hangolódás jegyében már a sajtótájékoztatókon megkezdődött a rivalizálás az edzők között. Jürgen Klopp egy, az Ole Gunnar Solskjærral való vitáját melegítette fel újra a szigetországi újságírókkal.

2021. 10. 24. 9:18
Liverpool vs Chelsea
epa09434130 Liverpool‚Äôs head coach Juergen Klopp smiles before the English Premier League match between Liverpool and Chelsea in Liverpool, Britain, 28 August 2021. EPA/ANDREW YATES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ANDREW YATES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpoolt irányító Jürgen Klopp tavaly januárban, csapatának a Southampton ellen elveszített bajnokija után egy elmaradt tizenegyes miatt panaszkodott. A német mester akkor azt is hozzátette, a Manchester Unitednek viszont a saját tanítványaihoz képest sorra ítélnek büntetőket, elmondása szerint az ördögök két év alatt több tizenegyeshez jutottak, mint ők öt és fél év alatt (vagyis Klopp liverpooli regnálása alatt).

A manchesteriek tizenegy büntetőt végezhettek el az elmúlt idényben, míg a liverpooliak csak hatot, a helyzet azonban azóta jócskán megváltozott, és ebben a kiírásban mindkét csapatnak eddig mindössze egy büntetőrúgást ítéltek a játékvezetők. A tendencia a United vezetőedzőjének, Ole Gunnar Solskjærnak is feltűnt, ezért a múlt hónapban utalt rá, Klopp szavai befolyásolták a bírók döntéseit, és emiatt következett be a csökkenés.

Nos, ma 17.30 órai kezdettel sor kerül a két ősi rivális idénybeli első randevújára, és ennek okán a szigetországi sajtó munkatársai pénteken emlékeztették Kloppot a kollégája reakciójára. A Liverpool mestere kitartott a korábbi kijelentései mellett.

– Nincs sok mondanivalóm erről, de azt hiszem, hogy az én, majd az Ole nyilatkozata között eltelt időben ők öt, mi pedig két büntetőhöz jutottunk – mondta a német szakember. – Tudjuk, hogy a játékvezetőket nem lehet ily módon befolyásolni. Ettől függetlenül a Unitednek megítélt büntetők száma igencsak magas. A játékosaik nagyon jók ebben, a tizenhatoson belül kérdéses szituációkba keverednek. Mi is gyakran kerülünk ilyen helyzetekbe, és közel sem lőhetünk annyi tizenegyest, mint ők.

Jürgen Klopp azt is hozzátette, a MU az elmúlt időszakban nyújtott gyengébb teljesítménye nem téveszti meg, tisztában van vele, hogy milyen kvalitásokkal rendelkeznek az angol rekordbajnok játékosai. A manchesteriek Atalanta elleni fordításáról (3-2) is elismeréssel beszélt.

– Az Atalanta borsot tört az United orra alá az első félidőben, de eközben a United három ziccert hagyott ki, a második játékrészben pedig igazi erődemonstrációt tartott. A futballistái sok problémát tudnak okozni, szóval nem dörzsölgettem a tenyerem a mérkőzés nézése közben. Ehelyett egy nehéz meccsre készítem fel a játékosaimat egy erős ellenfél ellen. Tudjuk, hogy remek dolgokra képes a csapatuk, de mi saját magunkra fókuszálunk.

Mohamed Szalah az Atlético Madrid ellen is betalált. Fotó: EPA/Chema Moya

Klopp ezen taktikája eddig remekül működik az idényben, a Vörösök a Bajnokok Ligájában vezetik a csoportjukat, a Premier League-ben a kilencedik forduló előtt egy ponttal voltak lemaradva a Chelsea mögött. A Liverpool szélsője, Mohamed Szalah élete formájában termel (hét gól és négy gólpassz), zsinórban kilenc tétmérkőzésen talált be. Ole Gunnar Solskjær tudja, fiai egyik fő feladata az lesz, hogy megállítsák az egyiptomit.

– Sok problémát okoznak majd nekünk, ez nem is kérdés, így megoldásokat kell találnunk ellenük. Szalah utóbbi időben szerzett néhány gólja egyszerűen zseniális volt. A legjobb játékosok a kulcspillanatokban lépnek előtérbe – húzta alá a norvég edző. – Mindent be kell vetnünk, hogy jó eredményt érjünk el Európa és a világ egyik legjobb klubja ellen. A Liverpool ilyen, egy olyan csapat, amelyet próbálunk utolérni. Amit az elmúlt négy évben elért, arra vágyunk mi is, meg akarjuk előzni őt. Az előző idényben ugyan előtte végeztünk a bajnokságban, de elképesztő sérüléshullám sújtotta akkor a klubot. Mára visszatért a legjobbjához – vélekedett.

A sérülések terén ezúttal a Liverpool valóban jobban áll az elmúlt kiíráshoz képest, részéről csak Thiago Alcantara és Harvey Elliot nem bevethető, Curtis Jones viszont visszatérhet a Vörös Ördögök ellen. A másik oldalon Raphaël Varane biztosan nem lép pályára, ahogy Fred, és a United egyik legjobbja, Bruno Fernandes játéka is kérdéses.

Premier League, 9. forduló:

Arsenal–Aston Villa 3-1 (2-0)

Chelsea–Norwich City 7-0 (3-0)

Crystal Palace–Newcastle United 1-1 (0-0)

Everton–Watford 2-5 (1-1)

Leeds United–Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)

Southampton–Burnley 2-2 (1-1)

Brighton–Manchester City 1-4 (0-3)

vasárnap:

Brentford–Leicester City 15.00

West Ham United–Tottenham Hotspur 15.00 (tv: Digi Sport 1)

Manchester United–Liverpool 17.30 (tv: Spíler 1)

A borítóképen: Jürgen Klopp a Chelsea elleni bajnoki előtt 2021. augusztus 28-án. Fotó: EPA/Andrewe Yates

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.