időjárás -2°C Ambrus 2021. December 7.
logo

Lovrencsics Gergő nem szerepel többé a magyar válogatottban

Magyar Nemzet
2021.10.20. 20:40 2021.10.20. 20:47

Videóüzenetben jelentette be Lovrencsics Gergő, a horvát Hajduk Split játékosa, hogy többé nem szerepel a magyar válogatottban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közzétett egy videót a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben a 44-szeres magyar válogatott védő, Lovrencsics Gergő elmondta, többé nem szerepel a nemzeti csapatban. A futballista a nyáron váltott klubot, a Ferencváros után a horvát Hajduk Split játékosa volt, és eddig 44-szer szerepelt a válogatottban. Illetve a jelek szerint ez a végleges szám. A 33 éves védő először 2013. június 6-án, Kuvait ellen játszott a magyar nemzeti csapatban, eleinte jobbszélsőként, majd jobb oldali védőként számítottak Lovrencsicsre a szövetségi kapitányok, aki 2015-ben, a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját a válogatottban.

 

 

A labdarúgó a videójában ezt mondja:

„Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címeres mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam, roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken.”