Marco Rossi kezdőcsapatával bizonyítja, hogy nem babonás

A védelem szélére húzott váratlant a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya.

Magyar Nemzet
2021. 10. 09. 19:51
NAGY Zsolt; Ramsey, Aaron
Cardiff, 2019. november 19. Nagy Zsolt (j) és a walesi Aaron Ramsey a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kijelölte kezdőcsapatát a 20.45-ös kezdésű (tv: M4 Sport) Magyarország–Albánia világbajnoki selejtezőre.

A magyar nemzeti csapat a Gulácsi – Nego, Botka, Orbán, Szalai A., Nagy Zs. – Nagy Á., Szoboszlai, Schäfer – Sallói, Sallai tizeneggyel kezdi meg a nagyon fontos mérkőzést.

Az nem meglepetés, hogy a sérült Szalai Ádámot Sallói Dániellel igyekszik pótolni Rossi, az viszont némileg váratlan, hogy a keretbe majdnem két év kihagyás után visszatért Nagy Zsolt a kezdőben kapott helyet, bár ebben szerepet játszhatott az idén alapembernek számító sérülése is. A Puskás Akadémia védőjének ez lesz a harmadik fellépése a válogatottban, az első két találkozó – Uruguay, illetve Wales ellen – magyar vereséggel ért véget. Rossi azonban nem babonás, és már a kerethirdetéskor hangsúlyozta, hogy Nagy sokat fejlődött az elmúlt két évben, sokkal kevesebb hibával játszik, mint korábban.

A védelem másik oldalán Nego Loïc kezd, aki a szeptemberi vb-selejtezőket koronavírus-fertőzés miatt hagyta ki.

(A borítóképen: Nagy Zsolt legutóbbi válogatott fellépésén, Wales ellen. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.