Megúszta a börtönt a Bayern München 80 millió eurós rekordigazolása

Korábban hat hónapos börtönbüntetésre ítélték Madridban a Bayern München francia labdarúgóját, Lucas Hernándezt. A világbajnok játékos még egy utolsó fellebbezésben bízhatott, miután megverte, majd feleségül vette a barátnőjét, s ezzel megszegte a távoltartási végzést. Végül sikerrel járt a francia: megúszta a börtönt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 27. 14:26
Training FC Bayern Munich.
Lucas HERNANDEZ (FC Bayern Munich), gestures, skeptical, action, single image, cropped single motif, half figure, half figure. FC Bayern Munich, training on Saebener Strasse. Soccer 1. Bundesliga, season 2021/2022 on October 12th, 2021. (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves francia válogatott védőnek holnap kellett volna megkezdenie a hat hónapos börtönbüntetése letöltését, de a fellebbezését – a múlt heti meghallgatás után – elfogadta az illetékes spanyol bíróság, amely a letöltendő szabadságvesztés helyett négy évre felfüggesztette az ítélet végrehajtását, illetve 96 ezer eurós bírságot szabott ki az erőszakos játékosra.

Hernández 2017 februárjában még az Atlético Madrid játékosa volt, amikor a hatóságok őrizetbe vették, mert barátnőjével, későbbi feleségével bántalmazták egymást. Mindkettőjüket 31 nap közmunkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést kaptak. Ezt azonban megszegték és 2017 júniusában nászútra utaztak. A bíróság ezután ítélte el 2019-ben Hernándezt, aki a közmunkát sem végezte el. Feleségét nem marasztalták el végül, mert az utazás időpontjában még nem kapta kézhez a bírósági végzést.

Az ügy különösen kellemetlen lehetett a francia válogatott védő klubja, a Bayern München számára, amely 2019-ben 80 millió euróért szerződtette Hernándezt az Atléticótól. Ezzel az összeggel a német együttes történetének messze a legdrágább igazolása lett, a második helyezett Leroy Sané mindössze 45 millióba került. Hernández szerződése 2024-ig szól a Bayernnel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.