időjárás 15°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Megúszta a börtönt a Bayern München 80 millió eurós rekordigazolása

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.27. 14:26 2021.10.27. 14:28
Megúszta a börtönt a Bayern München 80 millió eurós rekordigazolása

Korábban hat hónapos börtönbüntetésre ítélték Madridban a Bayern München francia labdarúgóját, Lucas Hernándezt. A világbajnok játékos még egy utolsó fellebbezésben bízhatott, miután megverte, majd feleségül vette a barátnőjét, s ezzel megszegte a távoltartási végzést. Végül sikerrel járt a francia: megúszta a börtönt.

A 25 éves francia válogatott védőnek holnap kellett volna megkezdenie a hat hónapos börtönbüntetése letöltését, de a fellebbezését – a múlt heti meghallgatás után – elfogadta az illetékes spanyol bíróság, amely a letöltendő szabadságvesztés helyett négy évre felfüggesztette az ítélet végrehajtását, illetve 96 ezer eurós bírságot szabott ki az erőszakos játékosra.

Hernández 2017 februárjában még az Atlético Madrid játékosa volt, amikor a hatóságok őrizetbe vették, mert barátnőjével, későbbi feleségével bántalmazták egymást. Mindkettőjüket 31 nap közmunkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést kaptak. Ezt azonban megszegték és 2017 júniusában nászútra utaztak. A bíróság ezután ítélte el 2019-ben Hernándezt, aki a közmunkát sem végezte el. Feleségét nem marasztalták el végül, mert az utazás időpontjában még nem kapta kézhez a bírósági végzést.

Az ügy különösen kellemetlen lehetett a francia válogatott védő klubja, a Bayern München számára, amely 2019-ben 80 millió euróért szerződtette Hernándezt az Atléticótól. Ezzel az összeggel a német együttes történetének messze a legdrágább igazolása lett, a második helyezett Leroy Sané mindössze 45 millióba került. Hernández szerződése 2024-ig szól a Bayernnel.