Mike Tyson szerint a marihuána segített neki megtalálni Istent

A bokszlegenda, Mike Tyson azt állítja, hogy a marihuána és a varázsgomba segített neki abban, hogy felszámolja a korábbi vadorzó életstílusát, és helyette rátaláljon Istenre. Önmagáról azt mondja, ő „a bolygó legrosszabb embere”, és korábban nem hitte volna, hogy megéri a 40. születésnapját. A nyáron már 55 lett.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 20:56
Mike Tyson, boksz
epa08850196 Mike Tyson poses in the locker room after his fight against Roy Jones Jr. fight at the Staples Center in Los Angeles, California, USA, 28 November 2020. EPA/JOE SCARNICI HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: JOE SCARNICI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi nehézsúlyú világbajnok drogos múltja közismert, 2007-ben egy éjszakai klubból távozva majdnem összeütközött az autójával egy rendőrjárművel, s az arizonai bíróságon Mike Tyson el is ismerte bűnösségét drogbirtoklásban, -fogyasztásban, valamint azt is bevallotta, hogy nem volt tiszta tudatállapotban vezetés közben.

Ez csak egy eset a 80-as, 90-es évek egyik legjobb bokszolójának balhés élettörténetéből, a törvénybe ütköző vagy erkölcsileg kifogásolható ügyeinek listája szinte végtelen. Profi karrierje utolsó meccsére 2005-ben került sor, amikor Kevin McBride ellen veszített. Utána Hollywood is felkarolta, 2009-ben például szerepelt a Másnaposok című filmben.

Azzal, hogy ilyen-olyan úton jövedelemhez jutott, tovább tudta finanszírozni a szenvedélyeit, ám 2016-ban lemondott az alkoholról és a drogokról. Mint kiderült, állati és növényi eredetű gyógyszerekhez fordult. Az eredmény kétségkívül látványos, lefogyott, edzésbe állt, tavaly Roy Jones Junior ellen még gálaízű meccset is vállalt újra a ringben.

– Látjátok, mennyit változott az életem öt év alatt? Öt éve narkós voltam – idézte Tysont a Daily Mail. – Nem hittem, hogy túlélhetek. Aztán megismertem az állati és növényi eredetű szereket.

Az egykori bajnok tulajdonában van egy 420 hektáros marihuána-üdülőhely Kaliforniában, ahol a szer használata orvosi és szabadidős célra engedélyezett.

– Azelőtt, ha írtak rólam, mindig valami negatív jelent meg. Mi történt azzal a fickóval? Már nem lehet engem látni féktelen bulizás közben. Ez nem része az életemnek többé. Nehéz ezt megfogalmazni, de a tudatmódosító szerek segítettek felfedezni a kapcsolatomat Istennel. Nem használom őket kikapcsolódásra vagy szórakozásra, csakis spirituális célból. Szertartásokra járok, ahol tanúságot teszek és alázatosnak kell maradnom.

Tyson a popkultúra része lett, sokan csak mosolyognak rajta, de ítélkezni mindig a legkönnyebb. Nehéz élete volt, anyja egyedül nevelte a brownsville-i gettóban. Rossz társaságba keveredett, gyerekbűnöző volt, 13 évesen tartóztatták le először.

Ezután javítóintézetbe került, ahol az egyik őr, az exprofi ökölvívó, Bobby Stewart kezdett foglalkozni vele. Aznap, amikor Tyson visszanyerte szabadságát, Stewart elvitte őt Cus D’Amatóhoz. Az edzőhöz, aki az első találkozáskor csak annyit mondott Mike-nak: „Íme, egy nehézsúlyú világbajnok. Ha akarod, az lesz belőled, csak rajtad múlik.”

Amíg akarta, legyőzhetetlen volt, 1986-ban húszévesen minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lett. 1990-ben veszítette el veretlenségét, és indult meg a lejtőn. 1992-ben elítélték nemi erőszak miatt, jó magaviselettel három év után szabadult a börtönből. Úgy néz ki, ötven fölött állt csak meg azon a bizonyos lejtőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.