Nincs megállás, világkupa-dobogó a magyar csillagtól

Sok kerékpáros pihenésre használja a téli időszakot, Vas Kata Blanka tovább gyűjti a sikereket.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 11:28
Vas Kata Blanka
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Women's Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images) Fotó: Tim de Waele/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei országúti szezon lényegében véget ért a kerékpárosok számára, azonban terepkerékpárban (valamint a pályán) még csak mostanában indult be igazán az élet.

A női kerékpárosok élmezőnyébe idén üstökösként berobbant aki az olimpián hegyikerékpárban, majd az országúti világbajnokságon a mezőnyversenyben végzett negyedik helyen, immár a terepen teker, s az eddigi eredményeknél ebben a szakágban sem adja alább. A világkupa-sorozat harmadik, iowai állomásán harmadik helyen zárt.

A magyar versenyző mindhárom amerikai állomáson az első hat között zárt, a pontversenyben pedig a negyedik helyen áll a 16 állomásos világkupa-sorozat hosszabb, európai szakasza előtt. A világkupa vasárnap, a belgiumi Zonhovenben folytatódik.

Vas ebben a szakágban már a tavalyi idényben is szép eredményeket ért el, ám a pandémia miatt megkurtított szezonban a vk-dobogó akkor még nem jött össze.

Borítókép: Vas Kata Blanka olimpiai befutója. Fotó: Getty Images/Tim de Waele

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.