Ronaldo és Dzsudzsák is a szurkolók bocsánatáért esdekelt

Két külön világ, mégis vannak hasonlóságok. A Manchester Unitednél és a Debrecennél is egyre nagyobb a feszültség a gyenge eredmények miatt, a hétvégi vereségek után pedig a két klub legnevesebb játékosai, Cristiano Ronaldo és Dzsudzsák Balázs fogalmaztak meg hasonló gondolatokat.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 9:51
Manchester United vs Everton FC
epa09501509 Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer (L) and Cristiano Ronaldo (R) during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton FC in Manchester, Britain, 02 October 2021. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne a 2016-os Európa-bajnokság Magyarország–Portugália mérkőzésére, amely úgy lett 3-3, hogy az egyik oldalon Ronaldo, a másikon Dzsudzsák duplázott? Manapság nem egy pályán, és nagyon nem egy ligában futballoznak, de mintha megint csak egymásra licitáltak volna tegnap. Ezúttal csak szavakkal és nyilvánvalóan merő véletlenből, mégis érdekes egymás mellé tenni a nyilatkozataikat.

A Manchester United fájó, 5-0-s vereséget szenvedett a Liverpool elleni rangadón hazai pályán, s ezzel folytatódott a negatív sorozata: a legutóbbi négy bajnokiján összesen egy pontot kapart össze a csapat, amely kilenc forduló után csak a hetedik, s máris nyolc pont a lemaradása az éllovas Chelsea-től.

A teljesítménye miatt és a góljai ellenére is sokat kritizált Ronaldo ezt már nem hagyta szó nélkül, az Instagram-oldalán üzent a csapat szurkolóinak. „Van, hogy nem olyan az eredmény, amilyenért küzdöttünk. És ez csak rajtunk múlt, csakis rajtunk, senki mást nem hibáztathatunk. A szurkolóink állandó támogatása most is elképesztő volt. Jobbat érdemelnek, sokkal jobbat, és itt az idő, hogy végre megadjuk ezt nekik!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@cristiano) által megosztott bejegyzés

Tegnap a Debrecen is vereséget szenvedett, méghozzá 3-0-ra kapott ki odahaza a Puskás Akadémiától. Az eredmények sormintája ugyanaz, mint a Unitednél, az elmúlt négy bajnokin mindössze egy pont, három vereség. Eljött az idő, hogy a DVSC vezéralakja, Dzsudzsák is megszólaljon, ő ezt az M4 Sport kamerái előtt tette meg a meccs után:

– Ez az a pillanat, amikor mélyen magunkba kell nézni. Nincs se mentségünk, se magyarázatunk, se kifogásunk. Nagyon óvatosan kell bánni mind a szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk. Abszolút átérzem és vállalom a felelősséget azért, hogy a csapat itt tart. Már megtanultam, voltam egypárszor ebben a szituációban, és nem szeretnék se olyat mondani, ami degradáló, se olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok. Az öltözőn belül kell ezt kezelnünk. Van feladat bőven, biztos vagyok benne, hogy fel fogunk belőle állni. De még egyelőre nehéz ez a sztori.

A két játékos mondanivalója nagyon hasonló volt, különbséget a szurkolók említése jelentette. Míg Ronaldo dicsérte őket és hálás volt a kitartó támogatásért, Dzsudzsák ezt nem mondhatta el, mert a debreceni drukkerek nem bánnak kesztyűs kézzel a gyengén teljesítő labdarúgókkal…

– Vállaltuk azt is, hogy odamentünk és meghallgattuk a véleményüket, meg amit egész mérkőzésen…  Ez a szíve joguk, de hiszem azt, hogy ők is azon vannak, mint ahogy mi is, hogy ne a tizedik helyen legyünk, hanem sokkal feljebb – próbált diplomatikusan fogalmazni Dzsudzsák.

Kíváncsian várjuk, melyik csapat milyen irányba mozdul el a vezérek szónoklata után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.