Stöger egyik problémája: Tokmac és Uzuni kakaskodott egymással

Tokmac és Uzuni, a hazaiak két csatára csúnyán összekapott egymással a 0-0-ra végződött Ferencváros–MTK mérkőzés közben. Ennél árulkodóbb jel aligha kell arra, hogy nincs minden rendben a Fradinál. Peter Stöger vezetőedző ezt a találkozó után el is ismerte, amikor úgy fogalmazott: több kicsi problémát meg kell oldalniuk.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem egy nagy problémát, hanem sok pici problémát kell megoldanunk. Emberi dolgokat is meg kell oldanunk” – mondta többek között Peter Stöger, az FTC vezetőedzője a Ferencváros–MTK mérkőzés után. Nem nevesítette, de könnyen lehet, hogy Tokmac és Uzuni kakaskodása is a fejében járt, amikor így fogalmazott.

Az első 60-65-percben, ahogy Stöger is elismerte, lagymatagon játszott a Fradi, utána azonban rákapcsolt. A kapuja elé szögezte az MTK-t, de a befejezés sohasem sikerült.

Tokmac volt a legaktívabb a csapatból, és bizony ő járt az élen a helyzetek elpuskázásánál is. A nagy akarásnak az ő esetében nyögés lett a vége – és egy perpatvar Uzunival. A norvég csatár néhány helyzetben bizony passzolhatott volna, s az egyik alkalommal ezt Uzuni szóvá tette. Tokmac zokon vette a felelősségre vonást, s a két játékos – miként az borítóképünkön látható – egymásnak ugrott, homlokukat egymásnak szegezve veszekedett egymással.

Az eset az M4 Sport videóján 1:57:50 órától visszanézhető.

A jelenetnek – legalábbis a nyilvánosság előtt – nem volt folytatása, a két játékos ezután küzdött, hajtott a győztes gól megszerzéséért, de nem jártak sikerrel. Kettejük vitája mindenképpen rendezendő, hisz Tokmac és Uzuni a Fradi két nagy értéke, az ő formájukon sok múlik.

S bizony most megrekedt a Fradi szekere.

„Magam sem értem ezt a produkciót. Beszéltem a fiúkkal, elmondtam nekik, hogy ez a teljesítmény nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot” – jelentette ki a találkozó után Stöger, aki ilyen kritikusan, egyben őszintén még egyszer sem fogalmazott. 

A következő mondata is megszívelendő:

„Zsinórban háromszor nyertünk bajnokságot. Nem azt mondom, hogy a motiváció hiányzik a játékosokból. Nem egyszerű elérni, hogy ez a negyedik bajnoki cím könnyen meglegyen.”

Ahogy a Celtic elleni vereség után írtuk, Rebrov öröksége nyomasztó. Ez az, amivel Peter Stögernek is meg kell küzdenie.

A borítóképen: Tokmac és Uzuni egymásnak ugrik. Forrás: M4 Sport

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.