Szándékosan pontokat szereztek az ellenfélnek

Az elmúlt években sem a Cleveland Browns, sem a Los Angeles Chargers szurkolóinak nem volt sok örömben részük az NFL-ben. Idén viszont mindkét csapat nagyon erősnek látszik, az alapszakasz ötödik fordulójában pedig egymás ellen is parádés meccset játszottak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 11:19
NFL Cleveland Browns Los Angeles Chargers 2021
Fotó: Los Angeles Times/Gina Ferazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik fordulójánál jár az NFL alapszakasza, a játéknap pedig több rangadót is hozott. A leglátványosabb összecsapást a Cleveland Browns és a Los Angeles Chargers vívta.

A mérkőzésen mindkét együttes többször is magához ragadta a kezdeményezést, a Chargers 27-13-as hátrányból is fordítani tudott, de a hajrára már ismét a Browns fordult előnyben. 42-41-es hátrányban viszont a hazaiak nagyon közel kerültek az újabb pontszerzéshez. Ekkor a Cleveland játékosai úgy döntöttek, hogy maguk viszik be a labdával együtt Austin Ekelert, a Chargers futóját a célterületre.

Még mielőtt valaki bundára gyanakodna: taktikai húzást hajtott végre a Browns, hiszen az ellenfél pontszerzése ebből a pozícióból biztosnak látszott, a Clevelandnek viszont így még jutott ideje ellentámadásra. Más kérdés, hogy ezzel már nem tudott élni a vendég csapat, így ez a szürreális pontszerzés döntötte el a kiváló találkozót, a Chargers 47-42-re nyert, és 4-1-es mérleggel holtversenyben az amerikai főcsoport élén áll.

A Chargersnek az is jól jött, hogy csoportriválisa, a Kansas City Chiefs, amely a legutóbbi két szezonban Super Bowlba jutott, már a harmadik vereségét szenvedte el az idényben. Ezúttal a tavalyi főcsoportdöntő-beli rivális, a Buffalo Bills intézte el a Chiefst. A 38-20-as sikerrel a Bills az AFC másik 4-1-es mérlegű csapata.

A nemzeti főcsoportban viszont akad még egy hibátlan együttes is: az Arizona Cardinals 17-10-re legyőzte a San Francisco 49erst, és egyedüliként a ligában 5-0-s mérleggel állt. A Cardinals legutóbb 1974-ben kezdte öt győzelemmel a szezont, a franchise székhelye akkor még St. Louis volt.

(A borítóképen a Cleveland kétségbeesett húzása. Fotó: Los Angeles Times/Gina Ferazzi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.