Thibaut Courtois alaposan kiosztotta a FIFA-t és az UEFA-t

Thibaut Courtois, a belga válogatott kapusa a futballszövetségeket kritizálta, mert elmondása szerint a játékosok egészsége helyett csak a bevételeik növelésével törődnek.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 12:34
Italy vs Belgium
epa09516681 Federico Chiesa (C) of Italy in action against Thibaut Courtois (R) of Belgium during the UEFA Nations League third place soccer match between Italy and Belgium in Turin, Italy, 10 October 2021. EPA/Massimo Rana / POOL Fotó: Massimo Rana / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga labdarúgó-válogatott 2-1-re elvesztette az Olaszország elleni bronzmérkőzést a Nemzetek Ligájában. Thibaut Courtois szerint a vasárnapi találkozót le sem kellett volna játszania a csapatának, hiszen semmi értelme nem volt.

– Legyünk őszinték, ez a meccs csak a pénzről szól. Csak azért játsszuk le, mert az UEFA-nak (Európai Labdarúgó-szövetség – a szerk.) extra bevételt jelent – vélekedett a hálóőr. – Nézzék csak meg, hogy a két együttes milyen sokat változtatott a kezdőcsapatán. Ha döntőbe jutottak volna, akkor más játékosokat vetettek volna be. Ez bizonyítja, hogy túl sok meccset játszunk.

Olaszország szerdán Spanyolországtól, Belgium csütörtökön Franciaországtól kapott ki, és a két vesztes fél a bronzmérkőzésre alaposan felforgatta a kezdő tizenegyét. A belgák kapitánya, és sztárcsatára, Romelu Lukaku is izomfáradtság miatt hagyta ki a vasárnapi összecsapást.

Courtois a nemzetközi szövetség (FIFA) azon felvetését is kritizálta, hogy kétévente rendezzék meg a futball-világbajnokságot.

– Az UEFA felháborodik azon, hogy egyes csapatok szuperligát akarnak, miközben a szövetség nem törődik a játékosokkal. Csak az érdekel ott mindenkit, hogy minél jobban megtömje a zsebeit – magyarázta Courtois. – Szörnyű, hogy nem beszélnek a játékosokról. És most minden évben Európa-bajnokságot vagy világbajnokságot akarnak rendezni? Mikor fogunk így pihenni? Soha!

A Real Madrid labdarúgója szerint az emelkedő mérkőzésszámmal egyre többet lesznek sérültek a játékosok.

– Nem vagyunk robotok! Egyre több a meccs, nekünk pedig egyre kevesebb időnk jut a pihenésre. Senki sem törődik velünk – panaszolta a kapuvédő. – Jövőre novemberben lesz a világbajnokság, és azután június végéig tart majd az idény. Három hét szünet nem elég a játékosoknak, hogy aztán tizenkét hónapig a legjobbjukat nyújtsák. Ha soha nem szólunk semmit, akkor ez így marad – tette hozzá Courtois.

A borítóképen: Thibaut Courtois (jobbra) az Olaszország elleni bronzmérkőzésen. Fotó: EPA/Massimo Rana

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.