időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Tovább menetel a Veszprém, simán nyert a németek ellen

Magyar Nemzet
2021.10.21. 20:37 2021.10.21. 20:45
Tovább menetel a Veszprém, simán nyert a németek ellen

Esélyt sem adott a Telekom Veszprém a német Flensburgnak a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójának csütörtöki játéknapján. A magyar csapat végig vezetve 28-23-ra győzött hazai pályán.

Remek támadójátékkal és még annál is kiválóbb védekezéssel kezdte a csoportutolsó Flensburg elleni találkozóját a Veszprém: az első nyolc percben négy dobott gól mellett egyet sem engedélyezett német ellenfelének. Tíz perc elteltével néhány kimaradt ziccere ellenére is 6-1-re elhúzott a magyar csapat, így a vendégeknek nem maradt más hátra, mint az időkérés, hogy javítani tudjanak a helyzetükön. Ez jó döntésnek bizonyult Maik Machulla vezetőedző részéről, ezt követően a Flensburg egy perc alatt több gólt (2) szerzett, mint előtte a félidő első harmadában (1). Szerencsére a Veszprém sem lassított a tempón, így a tizenötödik percben, 10-3-s hazai vezetésnél újra időt kért a németek mestere. Ekkor kissé megtört Petar Nenadicsék lendülete, s négyperces gólcsendjük során a Flensburg – kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékával – két találattal faragott a hátrányából. A folytatásban „visszaállt a rend”, vagyis a házigazda hat-hét gólon tartotta az ellenfelét – 14-8 volt az állás a szünetben.

A második játékrészt is nagy kedvvel kezdte a Veszprém, és Sipos Adrián vezérletével sebtiben kilenc gólra növelte az előnyt. Ezután viszont kissé visszaesett a játéka, ennek következményeként a Flensburg a félidő közepére visszakapaszkodott öt gólra, amely különbség megmaradt a mérkőzés végéig. 28-23-ra húzta be a meccset Momir Ilics együttese, amely kiállítás nélkül hozta le a találkozót.

A Veszprém öt forduló elteltével négy győzelemmel és egy vereséggel a tarsolyában a B csoport második helyén áll, és a jövő héten a román Dinamo București ellen folytatja szereplését.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 5. forduló

Telekom Veszprém–Flensburg  28-23 (14-8)

A borítóképen: A veszprémi Blaž Blagotinšek (középen) a német csapatban játszó Jim Gottfridsson (balra) és Anton Lindskog gyűrűjében Fotó: MTI/Vasvári Tamás