Világbajnokunk 39 évesen döntött: irány a következő olimpia!

Eldőlt, hogy együtt marad a csapatunk, amely 2017 óta valamennyi világversenyről éremmel tért haza.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 9:04
Fotó:
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldőlt, hogy a tokiói olimpián bronzérmes férfi kardcsapatunk tagjai mindannyian folytatják pályafutásukat a 2024-es párizsi játékokig. A 28 éves, egyéniben világbajnok Szatmári András esetében mindez nem is lehetett kérdéses, a 31 esztendős, háromszoros egyéni olimpiai bajnok pedig már az idei ötkarikás játékok előtt bejelentette, hogy az eredménytől függetlenül ott lesz majd Párizsban is. Mi több, azóta elmondta, hogy akár még a 2028-as (Los Angeles) és a 2032-es (Brisbane) olimpián is ott lehet. Mint Szilágyi megjegyezte, a 2004-es, athéni olimpiai bajnok Aldo Montano Tokióban csapatban majdnem 43 évesen szerzett olimpiai ezüstérmet, s Brisbane-ben ő még csak 42 éves lesz.

Csapatunkból a 34 éves Gémesi Csanád és a 39 esztendős Decsi Tamás esetében eddig kérdéses volt a folytatás. A Magyar Vívószövetség honlapja azonban kedden arról tájékoztatott, hogy a kérdőjelek kiegyenesedtek – együtt marad az a csapat, amely 2017 óta valamennyi világversenyről éremmel tért haza! Gémesi, a gödöllőiek egyéni Európa-bajnoki bronzérmes klasszisa néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a tokiói élmények hatására eldöntötte, vállalja a további három évet a párizsi olimpiáig. S most ugyanígy döntött a csapatban világbajnok Decsi Tamás is, aki a napokban ünnepelte a 39. születésnapját.

– Amikor 2016-ban, egyéniben kvalifikáltam magam a riói olimpiára, 34 évesen úgy gondoltam, hogy az lesz az utolsó versenyem. Azt éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, aztán az egyéni nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, a kardcsapat pedig akkor kimaradt a programból. Így nem akartam abbahagyni, és eztán karrierem legeredményesebb öt éve következett csapatban. Sorra nyertük az érmeket a világversenyeken, ezt koronázta meg a tokiói dobogó. Kellett és kell a pihenő, volt időm elgondolkozni azon, hogy fizikálisan és mentálisan tudom-e legalább ilyen szinten folytatni a vívást. Mert csak akkor van értelme. Most úgy érzem, igen. Ehhez rengeteg megerősítést kaptam azoktól, akiknek a véleménye fontos számomra, és a családom is támogatott abban, hogy folytassam Párizsig. Úgyhogy kicsit eltolódik a búcsú, 2016 helyett a jelek szerint 2024-ig tart majd a sportolói pályafutásom – mondta el Decsi Tamás, aki Párizsban tehát 42 éves lesz. 

S mint tudjuk, ez még nem kor a férfi kardozóknál.

Borítókép: Együtt marad a tokiói bronzcsapat: Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron. Forrás: Magyar Vívószövetség

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.