A döntetlenek hálójában: zsinórban harmadszor ikszelt az FTC

Harmadik nekifutásra, hazai medencében sem tudott győzni a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros. A magyar csapat fordulatos meccsen 9-9-es döntetlent ért el a görög Olimpiakosz ellen pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 19. 20:11
VARGA Dnes
Budapest, 2021. november 19. A ferencvrosi Varga Dnes (b) s Jerjiosz Derviszisz, a grg csapat jtkosa a frfi vzilabda Bajnokok Ligja csoportkrben, a harmadik fordulban, az FTC-Telekom Waterpolo - Olimpiakosz mrkzsen a fvrosi Csszr-Komjdi Bla Sportuszodban 2021. november 19-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat – amely két idegenbeli döntetlennel kezdte a csoportkört, pedig az olasz Brescia otthonában két-, a szerb Radnicki Kragujevac vendégeként négy góllal is vezetett – 654 nap után játszhatott újra nézők előtt a legrangosabb európai kupában a Komjádi uszodában.

Jól kezdett a 2019-ben győztes, az elmúlt idényben döntős Ferencváros, elsősorban azt használta ki, hogy a vendégek többször is kényelmesre vették a visszaúszást. A 3-1-es magyar előnnyel zárult első negyed után a görög csapat összekapta magát és a kétszeres olimpiai bajnok szerb Filipovic vezérletével fordított.

A világsztárokkal teletűzdelt Olimpiakosz a nagyszünet után sem lassított, ráadásul közel másfél negyeden át gólt sem kapott, ezt a csendet végül Jansik gyönyörű passza után Merkulov törte meg (4-6).

Az utolsó nyolc perc fantasztikus játékot, hihetetlen izgalmakat hozott, vezetőedző együttese pillanatok alatt egyenlített, utána pedig gyakorlatilag teljesen kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség.

A hazaiak 46 másodperccel a vége előtt a győzelem kapujába kerültek Fekete centergólját követően (9-8), de a vendégek időkérése után Geniduniasznak mindössze 11 másodperc elég volt ahhoz, hogy akcióból egyenlítsen.

Az utolsó lövés a Ferencvárosé volt, de az eredmény nem változott.

Ebben a csoportban még a spanyol Barceloneta, a grúz (georgiai) Dinamo Tbiliszi, a szerb Novi Beograd és a horvát Jadran Split szerepel.

A B csoportban érdekelt Genesys OSC Újbuda szombaton a német Hannover otthonába látogat.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, A csoport: 

FTC-Telekom Waterpolo–Olimpiakosz (görög) 9-9 (3-1, 0-3, 1-2, 5-3)

a magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Varga, Merkulov 2-2, Pohl, Fekete 1-1

Borítókép: (balra) és Jeórjiosz Derviszisz (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.