A kapitány szerint Cristiano Ronaldóék félve játszottak

A portugál labdarúgó-válogatott lemaradt az egyenes ági kvalifikációról, a tavaszi pótselejtezőn kellene kiharcolnia a vb-részvételt. A szövetségi kapitány, Fernando Santos vállalta a felelősséget, de játékosait is kritizálta.

Magyar Nemzet
2021. 11. 15. 10:26
Fernando Santos
Portugal's coach Fernando Santos looks on at the end of the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification group A football match between Portugal and Serbia, at the Luz stadium in Lisbon, on November 14, 2021. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portugália vezetett, mégis kikapott Szerbiától a világbajnoki selejtezősorozat ki-ki meccsén. A szerbek így már biztosan ott lesznek Katarban, míg Cristiano Ronaldóék a tavaszi pótselejtezőben bízhatnak.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint csapata nem játszott elég bátran.

– Jól kezdtünk, gólt lőttünk, utána viszont egyre kevesebbet volt nálunk a labda. Próbáltam feljebb küldeni a játékosaimat, de nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. A DNS-ünkben benne van, hogy birtokoljuk a labdát, mégis volt az egyetlen, aki próbált aktívan játszani. Félve játszottunk, izgultunk. A felelősség az enyém – fogalmazott Santos. A megközelítése érdekes, hiszen 2016-ban úgy vezette Eb-győzelemre a válogatottat, hogy lemondott a klasszikus portugál stílusról, és defenzívebb futballt játszatott a csapattal.

A kapitány által kiemelt Bernardo Silva értetlenül állt a kudarc előtt.

– Borzasztó meccs volt számunkra. Nem tudom megmagyarázni, mi történt, sokkal jobban tudunk ennél játszani. 65 ezer ember előtt sokkal jobb teljesítményt kellett volna nyújtanunk.

A győztes gól szerzője, Alekszandar Mitrovics egészen más hangulatban értékelhetett.

– Fantasztikus mérkőzést játszottunk. A játék minden elemében jobbak voltunk. Az elején hibáztunk, gólt kaptunk, de utána három-négy nagy lehetőségünk is volt, teljesen megérdemeltük a győzelmet és a katari részvételt – mondta a megkönnyebbült támadó. A 2020-as Eb-részvételről döntő tizenegyespárbajban Mitrovics volt az egyetlen, aki hibázott, így Skócia vehetett részt a kontinensviadalon.

A portugálok számára akár hasonlóan kiélezett mérkőzések következhetnek tavasszal, és sovány vigaszt jelent Ronaldóéknak, hogy a pótselejtezők november 26-i sorsolásán biztosan kiemeltek lesznek.

Borítókép: Fernando Santos (Fotó: AFP/Patricia de Melo Moreira)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.