A veretlenek randevúján két magyar topklub feszül egymásnak

Hat év után először látogat a Ferencváros női kézilabdacsapata bajnoki címvédőként Győrbe, ahol éppen hat évvel ezelőtt tudott nyerni legutóbb. A két zöld-fehér klub szerdai, egymás elleni találkozója az NB I kilencedik fordulójában nemcsak a hagyományokat tekintve rangadó, hanem az együttesek formája alapján is az.

2021. 11. 17. 6:23
Simán nyert az ETO Fotó: MTI/EPA/Liselotte Sabroe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO az elmúlt hét végén gálaízű sikerrel hangolt a Bajnokok Ligájában a Fradi elleni mérkőzésre, hiszen 37-20-ra kiütötte a török Kastamonut. Elek Gábor csapata is győzött a BL-ben, az FTC ráadásul keményebb diót tört fel, 31-30-ra győzte le a román CSM Bucureștit. Mindkét klub vezeti a csoportját a BL-ben, a Győr hatból hat győzelemmel, a Fradi két döntetlent is begyűjtve, de ugyancsak veretlenül áll az első helyen.

Az NB I-ben sem talált még legyőzőre egyik fél sem, a Győr kilenc, a Ferencváros nyolc mérkőzés után százszázalékos a hazai élvonalban. Mondhatni, csak a szokásos, a két csapat hosszú évek óta uralja a bajnokságot, bár az előző idényben fordulatot jelentett, hogy a Fradié lett az arany, a kisalföldieké az ezüst, hiszen erre előtte 2015-ben volt példa legutóbb. Ugyanúgy hat évvel ezelőtt fordult elő az is, hogy az FTC győzni tudott Győrben.

A legfrissebb Fradi-siker viszont idén májusi, a fővárosi együttes akkor hazai pályán 31-22-re kiütötte az ETO-t, amivel nagy lépést tett a bajnoki cím felé. A győriek norvég világbajnoka, Stine Oftedal jól emlékszik arra a meccsre, s nem követné el ugyanazokat a hibákat. – Kemény védekezéssel meg kell állítanunk a Fradi támadásait – fogalmazott a klubhonlapon. – Legutóbb, amikor kikaptunk, nem tudtunk megoldást találni arra, hogy az ellenfél diktálta a tempót. Ezen most változtatni szeretnénk.

Azon a májusi találkozón (képünkön) és Schatzl Nadine még az FTC mezében lőtte a gólokat (ketten együtt négyet), a nyáron azonban mindketten Győrbe szerződtek. Az ő első fellépésük volt csapatuk ellen kétségkívül extra pikantériát ad a rangadónak. – A vérfrissítés jót tett az ETO-nak, sok változás volt a keretében, és most jó formának örvend, úgyhogy nehéz dolgunk lesz – mondta Csiszár-Szekeres Klára, a Fradi átlövője, aki elismerte, hiába ők a bajnokok, hazai pályán a Győr az esélyesebb.

Az FTC azonban már több bravúrt bemutatott az idényben, elég csak a Rosztov Don otthonában aratott BL-sikert említeni. Oftedal hangsúlyozta, szó sincs előre lefutott találkozóról: – A klubrangsorban ez a két csapat áll az első két helyen Európában, ami mindent elárul. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, amihez kulcsfontosságú ez a meccs.

Női kézilabda NB I, 9. forduló: Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria, Győr, 18.30 (tv.: M4 Sport).

Borítókép: a Győri Audi ETO játékosai (Fotó: MTI/EPA/Liselotte Sabroe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.