Aranylabda: hoppon maradhat Lewandowski, a fogadóirodáknál Messi a favorit

Szinte mindenki Robert Lewandowskit, a lengyel válogatott és a Bayern középcsatárát tartja az idei Aranylabda első számú várományosának. A fogadóirodák azonban meglepetést szimatolnak, Lionel Messi győzelmére fizetnek a legkevesebbet, azaz náluk a már hatszoros kitüntetett argentin a cím várományosa. Ma este kiderül, hogyan szavaztak az újságírók, a gála 20.30-kor kezdődik Párizsban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 13:35
World Cup - Group H - Poland vs Senegal
Lewandowski hétfő éjszaka térdsérülést szenvedett... Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szavazás menete a következő. A díjat alapító France Football szaklap állította össze és hozta nyilvánosságra a jelöltek harmincas listáját, a felkért újságírók közülük választják – helyesebben már választották ki – a győztest két lépésben.

A harmincas lajstromot először ötösre szűkítették, ennek névsorát azonban előzetesen nem hozták nyilvánosságra. A megmaradt öt labdarúgóra ismét szavaznak az újságírók, méghozzá úgy, hogy az első helyezett mindenkinél 6, a második 4, a harmadik 3, a negyedik 2, az ötödik 1 pontot kap. A leadott számokat összesítik, ez alapján alakul ki a végső sorrend.

Emlékezhetünk, október végén kiszivárgott egy lista, amely szerint az első, a második, pedig a harmadik. Akár így is lehet, de ezt ne vegyük készpénznek, lehet, hogy ez csupán az első szavazás végeredményét tükrözi. Ha így van, akkor érdemes még két nevet rögzíteni, negyedikként Mohamed Szalahét és Jorginhóét, tehát ők öten kerültek a második körbe.

Ám semmi garancia sincs arra, hogy közöttük ugyanez a végső sorrend, könnyen megtörténhet, hogy a súlyozott voksoknál – hiszen az első hely prémium pontot ér: öt helyett hat – Messi valóban megelőzte Lewandowskit. Ahogy azt a fogadóirodák kiszimatolták.

A nap során kiszivárgott, hogy Lewandowski mindenképpen ott lesz ma este a párizsi gálán, ahová Hasan Salihamidžić és Julian Nagelsmann, a Bayern München sportigazghatója és vezetőedzője is elkíséri.

Lewandowski soha nem rejtette véka alá a véleményét, nagyon vágyik, sőt számít az Aranylabdára.

– Jó esélyem van a győzelemre, hálás vagyok, hogy ott lehetek a jelöltek között. Úgy gondolom, hogy a teljesítményem – 2020-ban is –, mindaz, amit csináltunk, amit a csapattársaimmal csináltam, elegendő ahhoz, hogy a sikerre gondolhassak – közölte a nyilatkozatát a Bundesliga honlapja. Amihez a 33 éves csatár sokat mondóan hozzátette: – Tavaly nem osztották ki a díjat, még ma sem tudjuk, miért nem.

Talán maga is érzi, hogy soha vissza nem térő lehetőséget szalasztott el…

A 30-as lista:

César Azpilicueta (spanyol, Chelsea)

Nicolo Barella (olasz, Internazionale)

Karim Benzema (francia, Real Madrid)

Leonardo Bonucci (olasz, Juventus)

(belga, Manchester City)

Giorgio Chiellini (olasz, Juventus)

(portugál, Juventus, Manchester United)

Rúben Dias (portugál, Manchester City)

Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan, PSG)

Bruno Fernandes (portugál, Manchester United)

Phil Foden (angol, Manchester City)

(norvég, Borussia Dortmund)

Jorginho (olasz, Chelsea)

(angol, Tottenham)

N’Golo Kanté (francia, Chelsea)

Simon Kjaer (dán, Milan)

Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)

Romelu Lukaku (belga, Internazionale, Chelsea)

Rijad Mahrez (algériai, Manchester City)

Lautaro Martínez (argentin, Internazionale)

(francia, PSG)

Lionel Messi (argentin, Barcelona, PSG)

(horvát, Real Madrid)

Gerard Moreno (spanyol, Villarreal)

Mason Mount (angol, Chelsea)

(brazil, PSG)

(spanyol, Barcelona)

Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)

(angol, Manchester City)

Luis Suárez (uruguayi, Atlético Madrid)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.