Fucsovics véleményét is kikéri a kapitány a világdöntő előtt

Szombat délelőtt kezdi meg szereplését a magyar Davis Kupa-válogatott a torinói Világdöntőn. Köves Gábor csapata a keddi elutazás előtt Budapesten, a teniszszövetség főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatót.

Szilágyi
2021. 11. 22. 13:40
FUCSOVICS Mrton; PIROS Zsombor; MAROZSN Fbin; BALZS Attila; NAGY Pter
Torinóban játszik a Davis-kupa csapat az ősszel Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megreformált Davis Kupa világdöntőjében tizennyolc csapat küzd meg a trófeáért egy nagy torna keretében. Az eredeti tervek szerint Madrid lett volna a finálé helyszíne, azonban a pandémia miatt a csoportmérkőzéseket három különböző ország egy-egy városában rendezik, Madrid mellett Innsbruck és Torino is vendégül lát két-két hármas csoportot.

A magyar válogatott Torinóban játszik szombaton Ausztrália, másnap Horvátország ellen a továbbjutás reményében. A „magyar” csoport győztese az amerikai, kolumbiai és olasz gárdát egyesítő E csoport első helyezettjével mérkőzik majd meg a legjobb nyolc közé jutásért.

A magyar keretet (40. a világranglistán), Balázs Attila (131.), Piros Zsombor (282.), Marozsán Fábián (359.) és Valkusz Máté (430.) alkotja. A sérüléssel küszködő Balázs Attila egyesben biztosan nem lép pályára, és Valkusz Máté szereplése is bizonytalan korábbi sérülése és egy apróbb betegsége miatt. Köves Gábor szövetségi kapitány a legutóbb a Pozsonyban rendezett challenger tornán a döntőig jutó Piros Zsombor és a hó elején Bergamóban challenger versenyen az elődöntőig menetelő Marozsán Fábián közül választja ki a másik egyes játékost.

Köves Gábor elmondta, hogy a fiatalok mellett Nagy Péter is ott lesz a fedélzeten. – A fiatalok jó formában vannak. Marozsán és Piros, illetve a sérüléssel bajlódó Valkusz pályázik az egyéni mérkőzésre. Sokáig bíztam abban, hogy Balázs Attila legalább párosban rendelkezésre áll, de sajnos ő nincs bevethető állapotban. Szerdán reggel 11 óráig lehet változást eszközölni a csapatban fogalmazott Köves. Hozzátette, hogy kedden délben az egyik gyakorlópályán, centerpályán pedig délután tudnak majd edzeni a csapattal. Fucsovicsra hárul majd a legnagyobb teher, a két egyes meccse mellett kétszer fog párosozni. Egyelőre arra van a legnagyobb esély, hogy Marozsán Fábián legyen a partnere, de a kapitány megkérdezi erről Fucsovicsot is.

A válogatott vezére jó formának örvend és az önbizalmával sincsen gond. – Győzelemre számítok, ugyan nem mi vagyunk az esélyesek, de korábban is sokszor sikerült felborítanunk a papírformát. Nehéz meccsre számítok, de bizakodó vagyok, mert jó formában játszom. Az esélytelenek nyugalmával játszatnak a fiatalok, elengedhetik a kezüket az esélyesebb játékosok ellen. Bizakodó vagyok – mondta Fucsovics, aki a horvátok ellen Cilic, majd az ausztrálok ellen De Minaur ellen játszik majd egyéniben a torinói világdöntőn. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.