Hamilton nagyot ment szombaton, a hátránya mégis nőtt

Valtteri Bottas nyerte a Formula–1-es idény utolsó sprintkvalifikációját Brazíliában, megelőzve Max Verstappent és Carlos Sainzt. Lewis Hamilton az utolsó helyről indulva az ötödik helyre zárkózott fel szombaton, ugyanakkor a hátránya tovább nőtt Verstappennel szemben a világbajnoki pontversenyben.

Magyar Nemzet
2021. 11. 13. 21:14
Formula One Grand Prix of Brazil
epa09580637 British Lewis Hamilton of Mercedes participates during the second practice of Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace in Sao Paulo, Brazil, 13 November 2021. The race will take place on 14 November. EPA/Sebastiao Moreira Fotó: Sebastiao Moreira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Mercedes) a kvalifikációról való kizárása miatt (Red Bull) örökölte meg a rajtrács első helyét a 24 körös sprintfutamon. Az energiaitalosok pilótája azonban sokáig nem tudta megőrizni, s a villámverseny startja után előbb Valtteri Bottas (Mercedes), majd Carlos Sainz (Ferrari) is elhúzott mellette, utóbbi Verstappen csapattársát, Sergio Pérezt is átugrotta a rajtnál. Hamilton az utolsó helyről indulva sebtiben megelőzött négy pilótát.

Verstappen a negyedik körben vette vissza a második helyet Sainztól, majd a sprint végéig egy-két másodperc hátrányból követte az éllovas Bottast, támadási pozícióba azonban nem jutott. Hamilton viszont nem fukarkodott az előzésekkel, a mezőnyön úgy szaladt át, mint kés a vajon, és a kockás zászlót az ötödik helyen látta meg. Ezzel együtt a vasárnapi nagydíjon a tizedik rajtkocka lesz az övé, mivel pénteken kicserélték Mercedese erőforrásának belső égésű motorrészét.

A sprintfutamot végül Bottas nyerte meg, amivel három pontot és a pole pozíciót is megkaparintotta. A második Verstappen 21 pontra növelte előnyét Hamiltonnal szemben a világbajnoki tabellán. Sainz végzett a harmadik helyen, Pérez lett a negyedik.

A Sao Pauló-i Nagydíjat vasárnap 18 órától rendezik meg.

 

A vasárnapi Brazil Nagydíj rajtsorrendje:

 

1. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

 

2. sor:

Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

 

3. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Charles Leclerc (moncaói, Ferrari)

 

4. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

Esteban Ocon (francia, Alpine)

 

5. sor:

Sebastian Vettel (német, Aston Martin)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

 

6. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

 

7. sor:

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

 

8. sor:

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

 

9. sor:

George Russell (brit, Williams)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

 

10. sor:

Mick Schumacher (német, Haas)

Nyikita Mazepin (orosz, Haas)

 

Borítókép: Lewis Hamilton Brazíliában (Fotó: EPA/Sebastiao Moreira)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.