Így provokálta Neymar Szoboszlait, mindhiába

Szerda este Szoboszlai Dominik lett az első magyar labdarúgó, aki két különböző klub színeiben is jegyez találatot a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2021. 11. 04. 7:17
Szoboszlai Dominik Neymar RB Leipzig PSG Bajnokok Ligája
Forrás: Facebook.com/M4 Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este volt az RB Leipzig hőse. A magyar válogatott játékos a hosszabbításban mentett pontot együttesének a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain ellen, miután higgadtan értékesítette a lipcseiek javára megítélt büntetőt.

– Nyilván volt bennem kis drukk, hiszen Donnarumma hatalmas és kiváló kapus. De koncentrált maradtam, és örülök, hogy góllal segítettem a csapatot – mondta Szoboszlai, aki először lőhetett büntetőt a német csapatban. A magyar játékos az 59. percben éppen az állandó ítélet-végrehajtónak számító Emil Forsberget váltotta. Ugyanekkor hagyta el a pályát André Silva is, aki korábban tizenegyest hibázott a 2-2-re zárult találkozón.

A büntető előtt a párizsi játékosok többsége azzal volt elfoglalva, hogy leüvöltse Andreas Ekberg játékvezető fejét, Donnarumma kapus meg is kapta a sárga lapot heves reklamálásáért. már inkább Szoboszlaival volt elfoglalva, de nem tudta kizökkenteni a magyar játékost. Szoboszlai a lefújás után felidézte a párbeszédet:

– Belövöd?

– Igen.

– Biztos vagy benne?

– Sosem hibázok.

S nem csak Szoboszlai válaszai, a lövése is nagyon magabiztos volt. A középpályás már eddig is a Bajnokok Ligája legeredményesebb magyar labdarúgójának számított, a PSG ellen negyedik találatát szerezte az elit sorozatban, és ő lett az első magyar játékos, aki két különböző klub (Salzburg, Leipzig) színeiben is jegyez BL-találatot. Igazán elégedett azonban így sem volt, úgy érezte, hogy több is lehetett volna a mérkőzésben, mint amit csapata kihozott belőle.

A Leipzig magyarjai közül azonban semmiképpen sem Szoboszlainak alakult legrosszabbul a PSG elleni találkozó: enyhébb combizomsérülést szenvedett, és Jesse Marsch vezetőedző szerint a hétvégi, Dortmund elleni bajnokit is ki kell hagynia. Ezzel egyúttal Orbán San Marino és Lengyelország elleni válogatott szereplése is kérdésessé vált.

Borítókép: Szoboszlai és Neymar beszélget (Facebook.com/M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.