Milák visszalépett, Jakabos hazatért, pozitív teszt a csapatban

Két meg nem nevezett sportolót elkülönítettek a társaiktól a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságra kiutazott magyar küldöttségben, miután egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett. A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közleményéből az is kiderült, hogy Jakabos Zsuzsanna számára véget ért az Eb, miután kisebb hátsérülése okán hazautazott Oroszországból.

Magyar Nemzet
Forrás: MÚSZ2021. 11. 05. 9:44
null
Kazany, 2021. november 2. Versenyzõk a nõi 4x50 m gyorsváltó döntõjében kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján, 2021. november 2-án. MTI/AP/Szergej Gric Fotó: Szergej Gric
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség közleményéből kiderült, csapatunk egyik tagjának pozitív lett a csütörtöki koronavírus-tesztje, emiatt őt és szobatársát elkülönítették, a következő PCR-tesztjük eredményének megérkezéséig nem hagyhatják el a szobájukat. A többi versenyző – köztük a szobatárs – és a stábtagok gyorstesztjei negatív eredményt hoztak.

A tesztelés felborította két úszónk reggeli menetrendjét is: Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 hát előfutamaira, és a melegítődresszükben voltak kénytelenek rajthoz állni – később, 200 vegyesen már nem akadt hasonló probléma, Panna a 4. legjobb idővel jutott tovább.

A MÚSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy nem az említett események hatására változott meg és kazanyi programja. Előbbi a 200 gyors ma délelőtti előfutamától már csütörtök este visszalépett, hogy a 200 pillangó ma esti döntőjére koncentrálhasson, utóbbi pedig kisebb hátsérülése miatt pénteken hazautazott, ezért nem indult 200 m vegyesen.

Az esti program:

elődöntők, döntők (16.30):

férfi 200 m vegyes DÖNTŐ (Kós Hubert)

női 100 m gyors DÖNTŐ

férfi 100 m hát DÖNTŐ

női 100 m hát elődöntő

férfi 200 m gyors elődöntő

női 100 m pillangó elődöntő

női 200 m mell DÖNTŐ

férfi 200 m pillangó DÖNTŐ (Milák Kristóf)

női 50 m hát DÖNTŐ

férfi 200 m mell elődöntő

női 200 m vegyes elődöntő (Ugrai Panna)

férfi 50 m pillangó elődöntő

női 1500 m gyors DÖNTŐ

Borítókép: Versenyzők a női 4x50 m gyorsváltó döntőjében a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/AP/Szergej Gric)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.