Schäfer András nehéz szívvel utazik a válogatotthoz

Hangos füttyszó kíséri a hazai játékosokat Dunaszerdahelyen, mivel a DAC továbbra sem találja tavalyi formáját, szombaton hazai pályán kapott ki a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. Schäfer András értékelhetetlennek nevezte csapata teljesítményét, valamint arról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában, hogy milyen érzésekkel vág neki a magyar labdarúgó-válogatott jövő heti világbajnoki selejtezőinek.

Forrás: Nemzeti Sport2021. 11. 07. 16:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fortuna Liga tavalyi ezüstérmésének bukdácsolása tovább folytatódik, a DAC szombaton az ŠKF Sereď csapatától kapott ki 3-1-re, így csak az ötödik helyen áll a tabellán.

Mi dominálunk, ami önmagában semmit sem ér. Az ellenfél a vártnál több helyzetet alakított ki, melyeket jó százalékkal értékesített. Nagyon sajnálom… De részünkről ez tényleg értékelhetetlen volt nyilatkozta a szerediek elleni mérkőzésről. – Nem működtünk csapatként. Az első félidőben voltak még veszélyes támadásaink, melyeket nem tudtunk befejezni. Vagy az utolsó passz, vagy a befejezés nem volt jó. Ezek mind olyan apró hibák, amelyek ezen a szinten már eldönthetik a meccset.

A dunaszerdahelyi drukkerek egyre türelmetlenebbek, amin a sárga-kékek játékosa sem csodálkozik. A középpályás közel két éve játszik a felvidéki klub színeiben, de ilyen hangos füttyszót csak akkor hallott, amikor az ellenfél játékosa csinált rosszat. Napjainkra megváltozott a helyzet.

 

– Ezúttal nekünk szólt. Teljesen jogosan! Viszont igazat adok egy-két társamnak, amikor az ellenfél rúg gólt, azt azért ne ünnepeljük…

A nemzeti csapat jövő pénteken San Marinót látja vendégül, majd hétfőn Lengyelországban lép pályára, Schäfer András is tagja a keretnek, de elárulta, két vereség után nehéz szívvel utazik el az összetartásra.

 

szövetségi kapitány szokta mondani, hogy amikor oda belépünk, el kell felejteni mindent, ami addig történt. Igazából ezt kell csinálnom. Nem lesz könnyű, de valamit muszáj a jelenlegi állapot ellen tenni.

A 22 éves futballista úgy véli, San Marino válogatottja ellen kötelező a győzelem, a lengyelek ellen viszont kevesebbel is beérné.

 

– Egy olyan döntetlennel, mint amilyen az első meccsünkön született, amelyen kettővel vezettünk, nem lennék elégedett. Ha nagyon jó mérkőzésen ikszelünk, nem lennék szomorú. De ha lehet, akkor nyerjünk!

A teljes interjút ITT olvashatják.

Borítókép: Schäfer András (Fotó: Facebook/DAC/Lelkes Ernő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.