Steven Gerrard visszatért a Premier League-be

Hivatalos honlapján jelentette be a Premier League-ben szereplő Aston Villa együttese, hogy vezetőedzőként szerződést kötött Steven Gerrarddal, aki 2018 óta a skót Rangers csapatát irányította.

Magyar Nemzet
2021. 11. 11. 11:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A birminghami klub vasárnap menesztette korábbi edzőjét, Dean Smith-t, aki 2018 októberében vette át a klub irányítását, első idényében visszajutott a Premier League-be a csapattal, majd sikeresen bent is maradt. Az Aston Villa azonban gyengén kezdte a mostani Premier League-évadot: 11 forduló után tíz ponttal a 16. helyen áll, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette.

A ma bejelentett utód, Steven Gerrard a Liverpool legendás labdarúgója volt, 1998 és 2015 között 710 meccsen játszott a csapat színeiben, s 186 góllal, 150 gólpasszal segítette a Vörösöket. A 41 éves, 114-szeres angol válogatott Gerrard edzőként csak a Rangersnél dolgozott eddig felnőttszinten, előtte a Liverpool akadémiáján kezdte a munkát. A glasgow-i alakulattal az előző évadban veretlenül szerezte meg a bajnoki címet a skót élvonalban.

Sajtóértesülések szerint Gerrard megbízatása 2024 nyaráig szól, és Rangers 3,25–4 millió font (1,37-1,69 milliárd forint) kompenzációban részesül, miután a trénerrel együtt klubot vált Gary McAllister másodedző is.

– Az Aston Villa gazdag történelemmel és nagy hagyományokkal rendelkező klub Angliában, büszke vagyok, hogy a vezetőedzője lehetek – nyilatkozta Gerrard. – Szeretném kifejezni a hálámat a Rangersnek, amiért lehetőséget kaptam, hogy egy ilyen legendás klubot irányítsak. Az, hogy sikerült megszereznem a csapat történetének 55. bajnoki címét, mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben.

Gerrard nemcsak az előző idényben szárnyalt a galsgow-i csapattal, a jelenlegi szezonban is nagyszerűen szerepelt. A Rangers 13 forduló után az ősi rivális Celticet négy ponttal megelőzve vezeti a skót bajnokságot, az Európa-liga csoportkörében pedig harcban van a továbbjutásért az ugyancsak négypontos Sparta Prague-val a hibátlan Lyon mögött.

Borítókép: Steven Gerrard az Aston Villa edzőjeként (Fotó: www.avfc.co.uk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.