Szoboszlai Dominik góllal rontotta el Neymarék kedvét

Szoboszlai Dominik mentett pontot az RB Leipzignek a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A szerdai nap rangadóján a Liverpool 2-0-ra diadalmaskodott az Atlético Madrid felett, ezzel csoportelsőként jutott tovább a kieséses szakaszba. Az Ajax is a legjobb tizenhat közé került, miután másodszor is legyőzte a Borussia Dortmundot.

Magyar Nemzet
2021. 11. 03. 23:13
RB Leipzig vs Paris Saint-Germain
epa09562403 Leipzig's Dominik Szoboszlai reacts after scoring the 2-2 by penalty during the UEFA Champions League group A soccer match between RB Leipzig and Paris Saint-Germain (PSG) in Leipzig, Germany, 03 October 2021. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája idei kiírásában első pontjaira éhes Lipcse nekirontott a nélkül felállt PSG-nek: alig fél perc elteltével Angeliño felavatta a hálót, igaz, csak kívülről, a helyzetet pedig lesállás előzte meg. Így sem kellett sokáig várni az első találatra, Christopher Nkunku André Silva az oldalvonalról érkezett beadását egy remek csukafejessel váltotta gólra a 8. percben. A francia szélső idei 15 pályára lépése alkalmával már tizenöt kanadai pontnál jár (tíz gól és öt gólpassz).

A 12. percben Silva kettőre növelhette volna a hazaiak előnyét, azonban – a Danilo Pereira szabálytalansága miatt megítélt – büntetőjét Gianluigi Donnarumma játszi könnyedséggel védte. Mint kiderült, ez fordulópontot jelentett a mérkőzésen, a Paris Saint-Germain ezután vérszemet kapott, és Georginio Wijnaldum duplájával még a szünet előtt fordítani tudott.

A második félidőben vezette a párizsi rohamokat, de állta a sarat a kapuban. A hálóőr mellett is a kezdőcsapatban kapott helyet (de a szünetben kisebb sérülés miatt lecserélték), míg az 59. percben lépett a pályára, s később gólt is szerzett. A mérkőzés hajrájában újra tizenegyeshez jutott a Lipcse, s a magyar szélső azt higgadtan értékesítette, bebiztosítva a Leipzig első pontját a Bajnokok Ligája idei kiírásában. Ettől függetlenül a német csapat már nem juthat tovább a kieséses szakaszba, csupán a harmadik hely megszerzésében reménykedhet. Szoboszlaiék a Club Brugge-zsal lehetnek versenyben a dobogóért, amely az A csoport másik mérkőzésén 4-1-re kapott ki a Manchester City vendégeként.

A nap rangadóját Liverpoolban vívták: a makulátlan mérleggel állt vörös gárda az Atlético Madridot látta vendégül, és Diogo Jota, valamint góljaival 2-0-ra verte a spanyol bajnokot. A Liverpool ezzel csoportelső, de az angolokon kívül az Ajax is szerdán jutott tovább a kieséses szakaszba, miután 3-1-re nyert a Borussia Dortmund otthonában.

A rekordbajnok Real Madrid a Sahtar Donyeck 2-1-es legyőzésével tett egy lépést a nyolcaddöntő felé, a kupasorozat második legsikeresebb csapata, az AC Milan viszont továbbra is nyeretlen – a Porto elleni 1-1-es döntetlennel az első pontját gyűjtötte be a csoportkörben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

 

A csoport:

Manchester City–Club Brugge 4-1 (1-1), gólszerzők: Foden (16.), Mahrez (55.), Sterling (73.), Jesus (90+2.), ill. Stones (18. – öngól)

RB Leipzig–Paris Saint-Germain 2-2 (1-2), gólszerzők: Nkunku (8.), Szoboszlai (90+2. – tizenegyesből), ill. Wijnaldum (21., 40.)

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Paris Saint-Germain 8, 3. Club Brugge 4, RB Leipzig 1

 

B csoport:

Liverpool–Atlético Madrid 2-0 (2-0), gólszerzők: Jota (13.), Mané (21.); kiállítva: Felipe (36., Atlético Madrid)

AC Milan–Porto 1-1 (0-1), gólszerzők: Mbemba (61.), ill. Diaz (6.)

Az állás: 1. Liverpool 12, 2. Porto 5, 3. Atlético Madrid 4, 4. AC Milan 1

 

C csoport:

Borussia Dortmund–Ajax 1-3 (1-0), gólszerzők: Reus (36. – tizenegyesből), ill. Tadic (72.), Haller (84.), Klassen (90+3.); kiállítva: Hummels (29., Borussia Dortmund)

Sporting–Besiktas 4-0 (3-0), gólszerzők: Goncalves (31. – tizenegyesből, 38.), Paulinho (41.), Sarabia (57.); kiállítva: Josef (90., Besiktas)

Az állás: 1. Ajax 12, 2. Borussia Dortmund 6, 3. Sporting 6, 4. Besiktas 0

 

D csoport:

Real Madrid–Sahtar Donyeck 2-1 (1-1), gólszerzők: Benzema (14., 61.), ill. Fernando (39.)

Sheriff–Inter 1-3 (0-0), gólszerzők: Traoré (90+2.), ill. Brozović (54.), Škriniar (66.), Sánchez (83.)

Az állás: 1. Real Madrid 9, 2. Inter 7, 3. Sheriff 6, 4. Sahtar Donyeck 1

Borítókép: Szoboszlai Dominik a PSG elleni mérkőzésen (Fotó: EPA/FILIP SINGER)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.