A közhelyeken túl

Az európai szövetséggel a tavaszi szuperligaügy óta háborúban álló Real Madrid szerint az UEFA hazudik.

2021. 12. 15. 7:42
New Super League announced
epa09144525 (FILE) - A file picture shows Real Madrid's president Florentino Perez delivering a speech during the event held to award members with 25, 50 and 60 years of membership at the IFEMA Trade Fair Center in Madrid, Spain, 03 November 2018 (reissued 19 April 2021). In the early hours of 19 April 2021 twelve European soccer clubs, AC Milan, Arsenal FC, Atletico de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF and Tottenham Hotspur have announced the creation of a Super League. Florentino Prez will be the first chairman of the league. EPA/Rodrigo Jimenez *** Local Caption *** 56800683 Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem számít, ki az ellenfél, azt a csapatot kell legyőzni, amelyik ellen játszunk. Ezen a szinten már nincs gyenge rivális. Közhelyek, amelyeket gyakran hallunk futballklubok képviselőitől egy-egy sorsolás előtt vagy után.

A héten viszont a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak kialakulása után ezeknek merőben ellentmondó reakciók láttak napvilágot. Az UEFA többször is bakizott a párosítás elkészítésénél, majd az Atlético Madrid és a Manchester United panaszának helyt adva új sorsolást rendelt el. A felelősséget teljes egészében nem vállalta magára az európai szövetség, a lehetséges ellenfelek meghatározására kifejlesztett, önmagát megvédeni képtelen szoftver lett a bűnbak.

Az európai szövetséggel a tavaszi szuperligaügy óta háborúban álló Real Madrid persze közölte, hogy az UEFA hazudik, és emberi mulasztás történt, ráadásul csupán a Benfica–Real párosítás létrejötte után. Talán az európai csúcssorozat rekordbajnoka engedékenyebb lett volna, ha megtarthatja első ellenfelét, és nem a Messi, Mbappé, támadósorral fémjelzett Paris Saint-Germain ellen kezdheti a BL tavaszi szakaszát.

– Az UEFA-t emlékeztetni kell arra, melyik csapat a Real Madrid – támadta a szervezetet néhány hete a madridi klubelnök, Florentino Pérez. Nos, aligha az a klub, amelyik megijed egy erős riválistól.

Borítókép: Florentino Pérez (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.