Covid-fertőzés miatt visszalépett a darts-vb legnagyobb sztárja

A Londonban zajló dartsvilágbajnokságon hullanak a hollandok, mint a legyek, ezúttal a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen az áldozat.

Magyar Nemzet
2021. 12. 28. 19:24
null
A legtöbben Michael van Gerwent (balra) és Gerwyn Price-t várják a döntőbe Fotó: Michael Cooper +44 7968 167657 Forrás: PDC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokságot szervező PDC közleményben tudatta, hogy Van Gerwen koronavírustesztje pozitív lett, emiatt a holland sztár kénytelen visszalépni a további szerepléstől. A háromszoros világbajnok kedd este Chris Dobey ellen játszott volna a 3. fordulóban, így viszont az angol versenyző játék nélkül jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Az idei vb-n Van Gerwen már a harmadik holland, aki megfertőződött a koronavírussal. Az első az ugyancsak korábbi világbajnok Raymond van Barneveld volt, aki azonban legalább még a harcmezőn esett el, előbb kiesett, és csak után derült fény a fertőzésére.

Hétfőn Vincent van der Voort volt a következő covidos, ő pedig már úgy járt, mint most Van Gerwen, nem egy James Wade elleni vereséggel, hanem egy pozitív teszttel ért véget a vébéje.

Érdekesség, hogy az előző világbajnokságot zárt kapuk mögött rendezték, ami megölte a hangulatot, a televízión keresztül is hiányoztak a háttérből a szurkolók, akik legalább olyan fontos elemei a dartsnak, mint a 180-as körök. Akkor ugyanakkor az egész vb alatt egyetlen koronavírusos eset volt, az ugyancsak holland Martijn Kleermakernek kellett visszalépnie hasonló okból.

A mostani vb-n újra lehetnek drukkerek a londoni Alexandra Palace-ben, ám még csak most érkezik majd a nyolcaddöntőkhöz a torna, és máris van három pozitív teszt a játékosok között, amiből kettő visszalépést hozott magával.

Van Gerwen a dartsvilág egyik legnagyobb sztárja, a már visszavonult, 14-szeres bajnok Phil Taylor után neki van a legtöbb világbajnoki címe, legutóbb még a járvány előtt, 2019-ben volt ő a bajnok. Azóta két vb volt, egyszer a döntőt veszítette el Peter Wright ellen, tavaly pedig nagy meglepetésre a negyeddöntőben búcsúzott Dave Chisnall ellen. Most biztos nem tud javítani.

A hírre a vb-címvédő Gerwyn Price az Instagram-oldalán reagált őszintén: „Ezennel elértéktelenedett a torna számomra. Inkább játszanék a legjobbal, hogy a legjobb lehessek. Rosszul érzem magam attól, hogy három játékosnak is a koronavírus miatt kellett visszalépnie”.

Borítókép: és Gerwyn Price egy 2019-es versenyen (Fotó: Michael Cooper)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.