Egyetlen gólt hozott a Ferencváros és a Honvéd meccse

A Ferencváros Myrto Uzuni késői góljával 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvédot.

2021. 12. 18. 16:44
20211218 Budapest FTC Kispest Honvéd labdarúgás NB1 Samy Mmaee Baráth Botond Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös körülmények között készülhetett a Ferencváros és a Honvéd az őszi szezonzáróra. A zöld-fehér klub már a mérkőzés előtt megköszönte Peter Stöger munkáját, míg Horváth Ferencnek nagyon kellett volna a Groupama Arénában aratott bravúrgyőzelem, hogy megmentse állását.

A Ferencváros megbízott vezetőedzője, Máté Csaba váratlant húzott: Lasa Dvali először kezdett bajnoki meccsen az idényben, méghozzá a védelem bal oldalán. A Honvéd azonban nem támadta túlságosan a meccshiányra alapozva a védőt, mi több, egyáltalán nem keltette olyan csapat benyomását, amelynek az egy pontnál komolyabb céljai vannak az Üllőit úton.

A Ferencváros az első percekben kontrából lógott meg, Nono mentett nagyot, majd Ryan Mmaee lövését Szappanos Péter hárította. Harminc perccel később pedig Samy Mmaee fejesét. A két szurkolótábor jobb híján egymás sértegetésével volt elfoglalva.

Aztán a ráadás első másodperceiben Nenad Lukics lapos lövésénél védett nagyot, a szöglet után pedig Baráth Botond fejelt mellé.

A játék képe a második félidőre sem változott, ferencvárosi labdabirtoklási fölény és a biztonságot mindenek fölé helyező Honvéd, gólszerzési lehetőség pedig elvétve akadt. A rövid listába tartozott Tokmac szabadrúgása, amit bravúrral tolt ki a felső sarok elől Szappanos.

A 77. percben eljött a VAR ideje: Lukics kapott indítást, majd Pantelics elé tálalt, akinek az esése után Iványi Zoltán tizenegyest ítélt. Csakhogy Lukics eredeti pozícióját leshelyzetként jelezte ekkor az asszisztens, a videószobában így két jelenetet is elemezni kellett. A mérkőzés legfeszültebb percei voltak. Az ítélet: les!

A hosszabbítás perceiben megérkezett a gól is: Myrto Uzuni közelről piszkált a vendégek kapujába. A Honvéd fejvesztve próbálta megmenteni a már-már zsebben érzett pontot, ám ebből már csak két kihagyott ferencvárosi ziccer sült ki. A piros-feketék vereséggel, az FTC győzelemmel zárta az évet, de utóbbi játékosai sem feltétlenül győzték meg új edzőjüket.

NB I, 17. forduló

Ferencváros–Honvéd 1-0 (0-0)

Gólszerző: Uzuni (92.)

Borítókép: Az utolsó percekben dőlt el a küzdelem (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.