Egykori klubjai Szaúd-Arábiában emlékeznek Maradonára

Diego Maradona halála után egy évvel az argentin legenda két korábbi klubja, a Barcelona és a Boca Juniors a Maradona-kupáért csap össze. Szaúd-Arábiában.

2021. 12. 14. 10:11
Diego Maradona
Maradona-kupa Barcelona Boca Juniors Rijád Szaúd-Arábia
Fotó: fcbarcelona.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történelem egyik legzseniálisabb futballistája, Diego Maradona 2020. november 25-én hunyt el. Tiszteletére két korábbi klubja, a Barcelona és a Boca Juniors a Maradona-kupáért csap össze.

A zsúfolt versenynaptárban ugyan nem sikerült pontosan az évfordulóra időzíteni az emlékmeccset, ám a találkozó így is ünnepélyes lehetett volna a barcelonai Nou Campban vagy a Buenos Aires-i La Bombonerában. A mérkőzést azonban a logikusan felmerülő stadionok helyett a rijádi MRSOOL Parkban rendezik, kedden este hattól.

Aligha szükséges megemlíteni, hogy Maradona pályafutásának egyik emlékezetes pillanata sem köthető a 2015-ben megnyitott arénához.

Az, hogy Szaúd-Arábia belekap a sportvilág minden szeletébe, nem újdonság. A közel-keleti ország többek között a Barcelonát is vendégül látja majd januárban, amikor a négycsapatos Spanyol Szuperkupának ad otthont.

Amikor azonban papíron a futballtörténelem egyik legnagyobb alakjára emlékeznek egykori klubjai, talán nem a közel-keleti körítés és a mellé minden bizonnyal járó, nem csekély mennyiségű pénzösszeg kellene, hogy a középpontban álljon.

A Barcelona egy hét múlva Sevillában vív spanyol bajnokit, februárban pedig az Európa-ligában a Napolival vív kétmeccses párharcot a legjobb tizenhat közé jutásért. Bár egyik meccs sem Maradona miatt jött létre, mindhárom találkozó méltóbb emléket állíthat az argentin legendának.

Különösen az El-visszavágó, a nápolyi Diego Armando Maradona Stadionban.

Borítókép: A Maradona-kupa plakátján is jól látható a helyszín (Fotó: Fcbarcelona.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.