Jürgen Klopp: Általában senkivel nincs bajom, csak veled!

Feszült, 2-2-es döntetlennel ért véget a Premier League 18. fordulójának rangadója, a Tottenham–Liverpool találkozó. A kedélyek a meccs utáni sajtótájékoztatón sem csillapodtak, a Vörösök edzője, Jürgen Klopp keményen számon kérte a játékvezetőt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 9:39
Fotó: Europress/AFP/Lindsey Parnaby
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, a mérkőzés végeredményét befolyásoló esetben is a Liverpool kárára tévedett Paul Tierney játékvezető Klopp szerint. A német edző azt nehezményezte, hogy a Tottenham sztárja, megúszta a kiállítást az első félidőben, miközben az általa megrúgott Andy Robertson később piros lapot kapott egy hasonló akció miatt.

– Harry Kane eltörhette volna Robertson lábát, azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy ezért a belépőért piros lapot kellett volna kapnia – állította Klopp, aki szerint később Robertson kiállításával együtt befolyásolta a találkozót a bíró. – Teljesen máshogy alakult volna a meccs, ha ebben a két szituációban más döntés születik.

A Daily Mail beszámolója szerint a meccs lefújása után Klopp a következőt mondta Tierney-nek: – Nincs problémám egyetlen játékvezetővel sem. Csak veled!

Később a német hozzátette: – Fogalmam sincs, hogy mi baja van velem (mármint Tierneynek – a szerk.). Én csak azt szeretném, hogy objektív játékvezetők fújják a meccseket, akik észreveszik és helyesen ítélik meg az egyes helyzeteket.

A korábban a Liverpoolban és a Tottenhamben is megforduló középpályás, Jamie Redknapp egyetértett Klopp-pal a kérdéses Kane-esetben: – Ez piros lap volt. Meggondolatlan cselekedet volt, Kane elvesztette az önuralmát. Sok játékost láttam ennél kevesebbért is a kiállítás sorsára jutni. Az angol válogatott kapitányaként Kane jó hírnévnek örvend, ami segíti őt az ilyen szituációkban.

Maga Kane azonban tagadta, hogy ilyen súlyos szabálytalanságot követett volna el: – Azt gondolom, kemény belépő volt, de megszereztem a labdát… Még Andy is azt mondta, „épp csak elkaptad a lábam, szerintem nem volt szabálytalan”. Néha a lassítás durvábbnak mutat dolgokat a futballban, mint amilyenek valójában.

Ezt mi is eldönthetjük, íme az eset:

A Tottenham egyébként Kane góljával szerzett vezetést a 13. percben, ám a Liverpool fordított, Diogo Jota az első félidőben egyenlített, aztán a 70. percben Robertson (még a kiállítása előtt) 2-1-es előnyhöz juttatta a Vörösöket. A Tottenham végül a 84. percben – már emberelőnyben – Szon Hung Min góljával egyenlített ki.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: Europress/AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.