Két kulcsemberével is szerződést hosszabbított a Pick Szeged

A válogatott kapus Mikler Roland és a balátlövő Bodó Richárd is meghosszabbította szerződését a Pick Szeged kézilabdaklubbal.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 11:36
Mikler Roland
Jól jött kapusunk rutinja Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Bence cégvezető hétfőn az egyesület honlapján jelentette be, hogy Mikler 2024-ig, Bodó 2025-ig írt alá a bajnoki címvédőnél.

– A karácsonyi ünnepek előtt szeretnék egy jó hírt közölni a Pick Szeged szurkolóival, amely valójában kettő k – fogalmazott a klub cégvezetője. – Roli és Ricsi is fontos láncszeme a csapatnak, ezért számunkra is örömteli esemény volt a hosszabbításuk.

Mikler először 2010-ben igazolt Szegedre, tagja volt az EHF Kupát megnyerő együttesnek, majd 2014-től öt éven át a nagy rivális Veszprém kapuját őrizte. A 2019-es visszatérését követően idén bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a csongrádiakkal.

– Egy a célunk a klubbal, így gyorsan megtörtént a megállapodás, 2024-ig biztosan itt leszek – nyilatkozta Mikler Roland. – Imádom ezt csinálni, fizikailag rendben vagyok, úgy érzem, hogy a kellő munkát beleteszem, és akkor a teljesítményem is rendben van.

Bodó Richárd 2016 nyarán szerződött a Szegedhez, és immár az ötödik helyen áll a Bajnokok Ligája házi góllövő-örökranglistáján 220 találattal. A szegedi színekben kétszeres bajnok balátlövő 2019-ben Magyar Kupát is nyert csapatával.

– 2025-ig írtam alá a szerződést, amelyet a Szeged ajánlott – erősítette meg Bodó. – Nagy örömömre egymás tenyerébe csaptunk. Boldog vagyok Szegeden, itt lett családom, itt születtek a gyerekeim, így minden a városhoz, a klubhoz köt. Hatalmas motiváció az új aréna, és hogy itt szeretnek engem, így örömmel írtam alá a megállapodást.

Mindkét kézilabdázó szerepel a januári magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 21 fős keretében, így a nemzeti csapat szempontjából is megnyugtató, hogy nyugodt körülmények között készülhetnek tovább.

Borítókép: Mikler Roland (Fotó: Kovács Anikó / MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.