Megvonták a bizalmat a MOB-tagok Kulcsár Krisztiántól

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlésén a tagok titkos szavazáson megvonták a bizalmat Kulcsár Krisztiántól. Az elnök 2022. január 31-i hatállyal lemondott.

2021. 12. 30. 11:52
20211230 budapest MOB bizalmi szavazas az elnok kulcsat krisztian ellen kozgyules havran zoltan magyar nmezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év utolsó előtti napján rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság. Kulcsár Krisztián elnök bizalmatlansági szavazást kezdeményezett önmaga ellen.

Az elnököt az utóbbi napokban több okból támadták: a MOB-tagság radikális csökkentése vagy legalább annak módja sokak számára elfogadhatatlan volt, bizonyos pénzügyi szabálytalanságok miatt pedig már a BRFK-hoz került az olimpiai bizottság ügye.

Kulcsár Krisztián bevezetésként kontrasztot állított a korábbi közgyűlések jó hangulatát felidézve, majd így folytatta:

Amikor az ember ellen igaztalan kampány zajlik, nagyon nehéz megállni, hogy ne szólaljon meg. Részben kudarcot vallottam, mert annak ellenére, hogy közeledik a téli olimpia, csak a bizottságról és rólam szólnak a hírek. Az önvizsgálatom még tart, de a bizalmatlanság első jelekor egyértelmű volt, hogy a tagság elé jövök, akik megválasztottak. Vannak, akik lemondásra akartak kényszeríteni, de ez egyesek szemében a beismeréssel ért volna fel.

A hosszas viták elkerülését az elnöki bevezető után hamar megszavazta a testület, így szinte azonnal következett az egyetlen napirendi ponttá vált bizalmatlansági voksolás. Az ötvenegy szavazásra jogosult MOB-tag közül negyvenhárman jelentek meg, míg Kulcsár Krisztián érintettsége okán nem szavazott.

Az elnöktől huszonnégy nem és tizennyolc igen szavazattal, egy érvénytelen voks mellett megvonták a bizalmat.

Kulcsár a szavazás eredményére 2022. január 31-i hatállyal lemondott elnöki pozíciójáról, a februári pekingi téli olimpián már utódja képviselheti a MOB-ot.

Borítókép: Kulcsár Krisztián (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.